Opel Astra: Motor Astra houd in bij lage toeren en loopt onregelmatig wannee

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V Ecotec

Heb een Opel (Vauxhall) Astra 1.4 16V Ecotec uit 2001. Ter informatie deze auto is in Nederland niet met deze motor geleverd, wel wordt de motor toegepast in de nieuwe Astra's >2004

Het volgende probleem doet zich voor, echter enkel en alleen wanneer de motor warm is en de automatische choke zichzelf uitschakelt:

1. Onregelmatig stationair toerental, motor schokt
2. Beneden de 2500 toeren houd hij behoorlijk in
3. Bij inhouden geef je ene dot gas en kompt er een dof ronkend geluid onder de kap vandaan
4. Laat je gas los en komt het toerental onder de 3000rpm dan begint hij licht te schokken tot hij onder de 2000 zit
5. Trap je boven de 1500 ineens de koppeling in dan loopt het toerental tot ver onder de 500 en slaat de motor af
6. Motor slaat moeilijk aan wanner hij warm is, echter dit is direct na uitschakelen, wacht je even een paar minuten dan start hij zonder problemen.
7. Er brand geen waarschwingslampje en er verschijnt geen foutmelding.

Het gekke is dus dat er bij koude motor weinig aan de hand is, loopt stationair wel licht onregelmatig maar schokt niet. Overigens boven de 3000rpm loopt de motor als een zonnetjeen is deze zelfs behoorlijk krachtig.

Iemand een idee wat dit probleem zou kunnen zijn? mogelijk is het een opeenstapeling van een aantal problemen? Ter info, de auto heeft pas geleden nog een beurt gehad en ik heb de luchtfilter vervangen (die was goed vies) geen idee of de bougies bij de beurt zijn vervangen.

Ik zie uit naar jullie reacties!

Groet,

Nico

nickt

Geplaatst door nickt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nickt (0), 17 jaar geleden

Overigens heeft de auto een emissietest doorstaan, dus emissies zijn niet te hoog, doch is het verbruik wel wat aan de hoge kant van wat deze motor aan zou moeten kunnen. Kom zelf nu niet veel verder dan 1 op 13 dit terwijl hij makkelijk 1 op 14 aan zou moeten kunnen (dit is gemiddels, doch 75% grote weg, 25% stad)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.