Opel Astra: Motor astra x20dtl slaat af bij stationair draaien.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 xdtl

Hoop dat iemand mij kan verder helpen met het volgende probleem. Enkele maanden geleden is op mijn Astra diesel x20dtl een gereviseerde brandstofpomp gemonteerd, omdat deze defect was.
Hierna had ik soms dat de motor oversloeg alsof hij even geen brandstof kreeg. Dacht toen aan lucht in de leiding. Terug bij de garage heb ik dit gemeld, waar men mij melde dit even in de gaten te houden en als het erger werd even terug te komen. Een aantal weken ging het goed, tot het plotseling weer erger werd. Het is nu zo dat als ik de motor start, deze na een ongeveer 10 sec afslaat.
Helaas kon ik niet meer naar mijn garage, welke de pomp vernieud had terug, daar deze inmiddels falliet is.
Heb nu zelf de volgende zaken gedaan. Als eerste het brandstoffilter vernieuwd en eventuele water uit filterhuis verwijderd. Geen resultaat. Vervolgens de krukas sensor vernieuwd, maar ook zonder resultaat.
Op advies van derden een andere lucht massa meter gemonteerd, maar ook zonder resultaat. Om nu te voorkomen dat ik systematisch mij hele wagen ga vernieuwen tot ik het probleem gevonden heb, wil ik vragen of er hier personen zijn die deze klachten herkennen en mij hiermee verder kunnen helpen.
Bij voorbaad dank.

Jan1946

Geplaatst door Jan1946 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jan1946 (0), 14 jaar geleden

Nou, kennelijk geen simpel of vaak voorkomend probleem, gezien het aantal reacties.
Maar hier de oplossing. Onder de nokkenas zitten ringetjes tussen plaatjes t.b.v. de verstuivers. Deze sloten niet meer goed af, waardoor er lucht in de brandstof kan komen.
Bij normaal rijden met hogere toeren dus, trekt de motor de lucht er wel doorheen. Echter bij stationair draaien laat dit de motor afslaan.
Doe er je voordeel mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.