Opel Corsa: Motor draait slecht

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn dochter heeft onlangs een oude Corsa gekocht en ik krijg hem niet mooi draaien.
Ik heb de bougies en de kabels vervangen, nieuwe onderbrekingspunten en condensor geplaats doch krijg de carburator niet afgesteld.
Bij het rijden komt er een zwarte walm uit de uitlaat die sterk naar benzine ruikt en het lijkt soms of de motor op drie cilinders draait.
Wanneer ik de bougies bekijk zijn die ook nattig en zwart aangeslagen.

Kan iemand mij een tip geven ?

Groetjes,
Nico

eurambo

Geplaatst door eurambo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt op een lekke vlotter of een vlotternaald die niet (goed) afdicht in de carburateur waardoor de motor veel te veel benzine krijgt.

eurambo (0), 13 jaar geleden

Ik heb de vlotter nagekeken in een badje met water en hij schijnt dicht te zijn. Wanneer ik de sproeier met de vlotternaald afsluit en blaas op de benzine inlaat schijnt dit wel dicht te zijn of is dit soort controle niet betrouwbaar ?

eurambo (0), 13 jaar geleden

Ik heb er meteen een andere carburateur op geplaatst en nu draait de motor als een naaimachientje.Wel heb ik nog een vraagje over de manuele afstelling.Wanneer je voor de motor staat heb je links de stationaire afstelschroef en de luchtschroef.Rechts op de carburateur zit ook nog een afstelschroef, waartoe doent deze ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.