Opel Astra: Motor elektronica lampje

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

hallo,

Opel Astra Coupe uit 2000 heeft het volgende probleem. Als de motor warm is stottert hij af en toe waarna het motor elektronica lampje gaat branden. Na enige seconden (10-20) gaat het lampje uit en gaat het weer een een aantal km goed om vervolgens weer even te stotteren met als gevolg dat het lampje weer even gaat branden. Het komt overigens ook wel eens ritjes voor (max. 20km) dat hij probleemloos rijd. Bij langere ritten, zeg 100 km gebeurt het stotteren ongeveer 4x.

De garage heeft hem uitgelezen en de luchtmassa meter vervangen. Dit bleek echter niet de oorzaak te zijn want de auto behield het probleem. Auto staat daarom weer bij de garage en ze kunnen het probleem niet vinden. Het vermoeden van de garage is dat de computer moet worden vervangen (Euro 800 excl. BTW).

Nog geen 1000 km geleden is de waterpomp en distributieriem vervangen en ik zit niet op nog meer extreme kosten te wachten.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Alvast bedankt,

Ed

truffel

Geplaatst door truffel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jetten (0) PRO, 17 jaar geleden

welke foutcode heb je?

truffel (0), 17 jaar geleden

Helaas geen idee. Van de garage begreep ik dat in eerste instantie de fout alleen uit de computer gehaald kon worden door de luchtmassameter te vervangen. Alleen is het probleem nog steeds aanwezig. Gisteren heb ik de garage gebeld en die gaf aan dat als de motor warm was en ze aan de computer zaten het motorelektronica lampje weer ging branden en in sommige gevallen sloeg de motor zelfs af. Bij een koude motor was er geen enkel probleem. Ze hebben alle aansluitingen gecontrolleerd maar probleem bleef. De garage denkt dus dat de computer vervangen moet worden. Vandaag gaan ze met de opel naar de officiele opel garage om te kijken of die tot dezelfde conclusie komt. Ik zal in ieder geval even de foutcode noteren al had ik gehoopt dat de symptomen van de Astra iemand iets zouden zeggen. Dus als je een vermoeden hebt laat het me weten.

Alvast bedankt voor je reactie,

Gr. Ed

fireman Rob (0), 17 jaar geleden

Hallo Truffel,

zou in ieder geval eerst de foutcode uitlaten lezen, heb nl. hetzelfde euvel aan de hand en ook voor jan .... mijn maf sensor vervangen, terwijl het nu toch waarschijnlijk de EGR klep blijkt te zijn.
Mijn storing is P400 volgens de uitlezing, (zafira 1.8 16v uit 2000)
Deze klept blijkt erg onderhavig aan vervuiling.

truffel (0), 17 jaar geleden

De officiele Opel garage wist ook niet wat het was. Foutmelding was 100, 110 en 130. Ze vermoeden de connector naar de ECU of de ECU zelf.
De EGR klep hadden ze gecontroleerd.

Gaarne advies

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Ik heb met mijn Omega ook hetzelfde probleem gehad, bleek uiteindelijk de nokkenas sensor te zijn.
Sensor vervangen en sindsdien geen probleem meer.

truffel (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.
Kreeg net bericht van de garage dat ik maar op zoek moest gaan naar een 2e hands ECU.
Kan het schadelijk zijn door te blijven rijden met deze storing?

Gr. Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.