Opel Astra: motor en verwarming blijven koud

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo ik heb een opel astra van 1994 en sindskort komt de motor bijna niet meer op temperatuur en de verwarming blaast alleen maar koude lucht en als je hem start en weg rijdt hoor je een vloeistoflopend achtig geluid.
Verder natuurlijk overal blijvend terugkomende condens op de ramen en gebruikt veel koelvloeistof.
Wie weet wat het probleem is en een eventuele oplossing ervoor?
Mvg Dave

daveke296

Geplaatst door daveke296 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Peter8824 (0), 14 jaar geleden

Lekkage kachel radiateur: condens, en defecte thermostaat motorblok; blijft openstaan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Denk inderdaad aan een lekke kachelradiateur, vandaar het koelvloeistofverlies en beslagen ramen, zijn je matten/vloer ook nat ??

Als de motor wel op temperatuur komt, als je hem een tijd stationair laat lopen, zal dit komen door een defecte thermostaat.

Gr Stefan

daveke296 (0), 14 jaar geleden

Als hij gewoon stationair loopt of bij veel stoplichten, loopt de temperatuur inderdaad op maar als ik begin te rijden zakt hij weer. zou het dan toch echt alleen maar aan de thermostaat liggen? geen condens op de matten geconstateerd tot nu toe.
mvg dave

Peter8824 (0), 14 jaar geleden

Je lekkage aan je kachel radiateur is net genoeg om vocht in de cabine toe te laten vandaar dat alles aan condens onderhevig is (spreek uit eigen ervaring). Dat je temp stijgt bij stilstaan en weer daalt tijdens rijden ligt dus werkelijk aan je thermostaat. Zo snel mogelijk vervangen, want een constant koude motor is niet goed voor de smering.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

De thermostaat zou best kunnen maar dat verklaart het koelvloeistof verbruik en de constant beslagen ramen niet! Dit komt door een defecte kachel radiateur.

Een te koude motor brengt meer slijtage met zich mee en een hoger verbruik..

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

Wanneer er vocht in de auto zit en er niet verwarmd wordt dan zal het vocht er ook niet uitgaan, is het een defecte kachelradiateur dan zouden de ramen aan de binnenkant ook wat vettig moeten zijn ivm de koelvloeistof, en de thermostaat blijft open staan of de temp sencor is defect anders zou de temperateurmeter wel oplopen ook al zou de kachelradiateur lekken.

Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.