Opel Astra: Koppeling of versnellingsbak?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hallo,

Ik heb een raar probleem met mijn astra F.

Een paar maand geleden is mijn koppeling en drukgroep vervangen. Daarvoor maakte de koppeling al een geluid als je het pedaal los had, intrappen was het weer weg.Dat deed hij na de koppeling vervangen weer, mij is gezegt dat ik me daar geen zorgen om moet maken.

Maar nu heb ik iets anders wat volgens mij bij mijn versnellingsbak wegkomt. Als ik op de snelweg in de vijfde versnelling rijd komt datzelfde geluid, net als bij de koppeling, ook naar boven. Bij gas geven word het erger, bij 150km per uur is het weg en bij gas los laten is het weg. Het is een beetje fluitend, trillend geluid. Op de versnellingspook zit een beetje speling, als ik de pook naar een kant druk en een beetje tegendruk geef op de pook in de vijfde versnelling is het geluid bijna weg.

Wat kan dit zijn?

Dennis

AstraKieft

Geplaatst door AstraKieft (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is ook het druklager vervangen ?

Ben je er zeker van dat het gefluit/trillen uit de bak of motor komt ? aangezien je tegen de pook drukt en het geluid dan verdwijnt.

Gr Stefan

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

Druklager is wel vervangen. Wat zou het dan kunnen zijn bij de pook?misschien een rubber ofzo?Ben van plan het hele pook mechanisme te demonteren maar of ik het daar in vind...is afstellen een mogelijkheid?

gr Dennis

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

Als het de pook zou zijn, kan ik dat hele mechanisme gewoon loshalen?

gr Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.