Opel Astra: speling op stuur astra G 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7DTI

Speling licht voelbaar op het stuur. Er is geen speling te voelen op de wielen. Als je het stuur heen en weer beweegt zie je de as van het stuur die door de carrosserie komt bewegen. De kogelgewrigten zijn al vervangen. de cilinblokken van de moter zijn vervangen. Bij de technice controle was er geen enkel probleem. Bij het rijden geeft het een gevoel alsof je de auto niet onder controle hebt. Is het mogelijk dat het aan het doorvoerrubber van het stuur ligt?
wie weet raad?
M.V.G. Gerrit

Tistje

Geplaatst door Tistje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

miraltje (0), 14 jaar geleden

als het echt alleen tijdens het rijden is wat het gevoel geeft van speling, dan is het mogelijk dat de auto niet goed spoort.

dit geeft de bovengenoemde klacht en is zeer vermoeiend voor de bestuurder.

normaal hebben de wielen toespoor of uitsppoor, de wielen staan niet loodrecht op de weg maar iets schuin

van bovenaf gezien staan de wielen schuin / ^ \ ^= rijrichting toespoor achterwiel aangedreven auto

\ ^ / ^=rijrichting uitspoor voorwiel aangedreven auto

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat de stuurstang onder het dashbord een controleren. Het lager in de stuurbuis wil wel eens stuk gaan waardoor er ook speling ontstaat en voelbaar is.

Tistje (0), 14 jaar geleden

Als de kogelgewrigten vervangen zijn heb ik hem laten uitlijnen.
Maar ik heb mij twijfels dat juist gebeurd is. het is in een auto5 center gebeurd waar ze weinig zin hadden om te werken. Maar ik had weinig andere keuze ik vertrok snachts op vakantie. Maar sindsdien is het alleen maar verergerd. Als ik gewoon zonder draaiende motor lichtjes aan het stuur draai hoor je wel tik tik maar de wielen bewegen wel mooi mee. De stang van het stuurhuis beweegd dan wel redelijk in de doorvoerrubber.

alvast bedankt

Tistje (0), 14 jaar geleden

De stuurstang onder het dashbord is gecontroleerd is geen speling waarneembaar. Maar er is wel speling voelbaar op het asje van het stuurhuis waar de onderste kruiskoppeling opvast zit. Is dit normaal? Weet er iemand raad? wat wel opvalt bij het rijden is dat de auto bij het rechtdoor rijden op mooie autostrade het gevoel geeft om een beetje naar links te trekken en dan naar recht enz.

alvast mercie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.