Opel Astra: achterruitverwarming lijkt deels defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Deze week heb ik een Astra G 1.6 16v gekocht uit 2001. Vandaag kom ik er achter dat de achterruitverwarming het niet helemaal goed lijkt te doen. Een aantal draden verwarmen niet denk ik, omdat daar het vocht niet verdampt. Uiteindelijk wordt mijn raam wel droog maar dat duurt 20 minuten tot een half uur. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Ik dacht zelf evt aan draadbruik, maar mij lijkt dat hij het dan helemaal niet meer doet. Als het toch draadbreuk kan zijn, hoe kan ik dat dan opsporen en oplossen?

Alvast bedankt voor het mee denken en beantwoorden!

groeten,
Arjan

arjanhagg

Geplaatst door arjanhagg (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

draadbreuk in de lijntjes op de achterraam. Spoor op een vochtige morgen de breuken op. ( de onderbroken lijn ontdooit niet, maar op de plek van de breuk ontwasemt op 1 plekje/rondje). Markeren met een stift oid.

Potje zilverlijm halen bij de automaterialenzaak of doe-het-zelf zaak ( elecronicalijm). Daarmee, als de raam goed droog is de onderbrekingen aanstippen. liever 5 dunne laagjes dan een dikke frot.

probleem opgelost.

Let op, zilverlijm is niet goedkoop, maar goedkoper dan een nieuwe achterruit.

Groeten Marcel

arjanhagg (0), 14 jaar geleden

Ha Marcel,

Bedankt voor je reactie en oplossing! Ik zal het binnenkort eens gaan proberen. Ik laat dan nog weten of het gelukt is!

groeten,
Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.