Opel Vectra: motor gaat rond maar slaat niet aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.6 v6

Hallo
soms slaat de motor niet aan als ik hem starten wil
de motor gaat dan gewoon rond en je kunt benzine ruiken maar er gebeurt verder niks je kunt dan wel bv de hele accu wel leeg starten maar slaat niet aan je kunt het net zovaak proberen als je wilt maar doet gewoon niks
als je dan een tijdje later weer probeert dan kan zijn dat hij het gewoon doet
en dan een hele tijd geen last hebt
verders als die loopt loopt hij gewoon goed en je merkt verders niks
wie weet waar ik het probleem zoeken moet
alvast bedankt

rupas

Geplaatst door rupas (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Begin eens met kijken of je wel een vonk hebt op alle cylinders op het moment dat de auto niet start.
Om schade aan de kat te voorkomen moet je eerst alle stekkers van alle injectors aftrekken.
Daarna bougies 1 voor 1 demonteren en starten. Bougie-schroefdraad met een tang tegen de aarde houden.

Begin het verhaal bij het begin. Soms niet starten. Wanneer? Warm, koud, na 10 minuten stilstaan, na 1/2 uur, na afslaan?

rupas (0), 14 jaar geleden

als die koud is slaat hij niet aan en ook als i warm is heeft hij het zelfde probleem maar slaat nooit af als i loopt.warm of koud als die aanslaat doet i het gewoon en als die niet aanslaat doet i het gewoon niet als je dan even weer probeert kan het zo zijn dat er niks aan de hand is en zo weer start

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou een BDP-gever (krukas positie sensor) kunnen zijn. Ooit foutcodes laten lezen?

rupas (0), 14 jaar geleden

Ik heb al codes laten uitlezen maar staat niks in de bdp-gever zijn daar veel problemen mee?? en waar zit die (achter distributsie kap)??

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Ruud Bdp gever zit naast het oliefilter en in de distributsie zit de nokkenas zender. Ik heb beide div, keren gewisseld maar het wordt door de ECU op geslagen.,dus op de bonnefooi vervangen is niet handig. Succes.

rupas (0), 14 jaar geleden

Hallo allemaal
nu had mn auto het weer heb hem gestart en hij liep toen ik weer bij de auto kwan na ongeveer 10 min
was hij afgeslagen weer gestart maar sloeg niet aan wat mij op viel is dat de toeren tellen niet reageerde tijdens het starten ik weet niet of je dat zien kunt maar ik dacht het wel.De motor was amper 40 graden naar een half uur kon ik hem weer gewoon starten en sloeg gewoon weer aan dan rijd i ook normaal en kun je hem weer net zo vaak starten als je wilt heel apart.he tkan zijn dat je zo een hele tijd geen probleem hebt en in een keer heeft hij het weer zowel met warme of koude motor. Heb geen fout codes.
Wie kent dit probleem??
alvast bedankt.

rupas (0), 14 jaar geleden

Heb trouwens een half jaar geleden wel een paar back fires gehad met koude motor maar die heb ik nooit meer gehad

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Ruud. Als de toerenteller niet beweegt tijdens het starten is die bdp gever wel verdacht ,maar dit is uit te lezen. Het mm kan door een of andere oorzaak wel niet ingeschakeld worden. Die spoel heeft een dubbele winding . Om de hoofd-spoel te testen zet de ECU een spanning op de tweede die weer door inductie door de hoofdspoel wordt opgevangen. Je kan ook de stekker van die zender be-kijken of er aanslag in zit. Deze zit in de buurt van het bobineblok. Sterkte.

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

@ Punt, bij de meeste van deze motoren word bij uitlezen met stilstaande motor p0335 krukaspositie sensor geen signaal gegeven, ook als de sensor goed is.

toerenteller zou tijdens starten iets omhoog moeten komen (+/- 100 a 200 toeren)

krukas positie aan radiateurzijde naast oliefilter in onderblok.

Willem

rupas (0), 14 jaar geleden

Zeg Willem
Als het goed begrijp moet je hem dus met draaiende motor uitlezen om de krukas sensor te bepalen of die het goed doet.Elke keer dat ze hem uitgelezen hebben was dit met stilstaande motor ook de laaste keer toen hij mij afsloeg en ik niet meer kon starten.Toen vonden ze ook geen fout code maar dit was ook met stilstaande motor.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ruud,

Vervang je BDP sensor maar eens, desnoods een gebruikte van een vriend om te testen, ik vermoed toch dat deze je probleem veroorzaakt, zeker omdat af en toe ook de toerenteller niks doet als je start, ook en teken van deze sensor, controleer maar eens of hij nog vonkt op het moment dat hij niet meer aanslaat, je zult dan zien dat hij niet meer vonkt.

rupas (0), 14 jaar geleden

ik denk dat je wel gelijk hebt maar weet je hoe het is om bij een v6 het is om tekijken of die vonkt de hele inlaat moet eraf maar ik vervang hem gewoon en hoop dat het dan verholpen is
alvast bedankt

hankouri (0), 14 jaar geleden

hoi ruud er is een sensor bij de thermostaat huis (zendertje) die moet je vervangen ik heb het gehad met vectra 16 16v die kost rond 12 euro bij normale 16 zit in de inlaatspruitstuk
ik ben toen gek geworden daarvan vaak bij de dealer geweest kon ze dat niet vinden tot de laatste keer moest ik kiezen voor die zendertje/ branstof relly
maar ik den zeker die zendertje

succes

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

hankouri..

bij de V6 is dit helaas niet zo eenvoudig..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.