Opel ASTRA STATION WAGON C1.4NZ: motor loopt warm en radiator blijft koud

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

motor loopt warµ en radiator blijft koud

toby123

Geplaatst door toby123 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Er is geen of onvoldoende circulatie van de koelvloeistof, als die voldoende aanwezig is! Dus eerst maar bij koude motor controleren of het koelvloeistof niveau correct is. Is dat niveau te laag of tehoog? dan is lekkage daarvan de oorzaak, Dat kan vloeistof lekkage of toetreden van lucht zijn. Bij een correct niveau kan de thermostaat gesloten blijven of de radiateur verstopt zijn. Het komt ook wel voor dat de waterpomp dienst weigert, omdat die niet aangedreven wordt of omdat de schoep ervan los zit op zijn as. Doorde verwarming in zijn hoogstestand te zetten, kun je al behoorlijk wat logische conclusies trekken als de kachel dan wel of geen warmte afgeeft aan het interieur.

Succes, Cor van Jaarsveld.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

De thermostaat op werking controleren is niet zo spannend want als u die in een pan met water legt en dat water gaat verwarmen dan zal de thermostaat net voor het kookpunt openen. Als u de Astra al langer in bezit heeft en geen middeltjes heeft toegevoegd om kleine lekkages in het koelsysteem te verhelpen vrees ik toch dat de waterpomp het begeven heeft. Ik meen dat de waterpomp bij de C..NZ motoren door de distributieriem wordt aangedreven en ook als een soort van spanrol fungeert en dat maakt de waterpomp kwetsbaar. Normaliter wordt de waterpomp met de distributieriem wissel mee vervangen en voor een 8 klepper is die termijn per 120.000 kilometer of 5 jaar.

toby123 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor jullie tips ik heb mijn probleem kunnen oplossen,

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Fijn dat u het terugkoppelt maar wat was de oplossing?

toby123 (0), 5 jaar geleden

het was de termosttat die stuk was

nogmaals bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.