Opel Diplomat 1976: motor slaat af bij te laag toerental!

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2800

Weet even niet meer waar naar toe met dit probleem.
Opel diplomaat 6 cylinder lijnmotor, 2.8E.
Krijg de motor maar niet fatsoenlijk aan het lopen, slaat , als hij warm is bij een laag toerental, regelmatig, maar niet altijd af. Meestal bij een draai maken.
Zou het misschien aan de smoorklep kunnen liggen? Meet daar geen afwijkingen. Al vele monteurs laten kijken en repareren maar tot heden heeft het alleen maar geld gekost.
Help.

beka

Geplaatst door beka (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Diplomat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mfb (0), 19 jaar geleden

Is het benzinefilter in de leiding bij de tank al vervangen?
Wat is er zoal gecontroleerd?

beka (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Bedankt voor de reactie. Filter vervangen was de volgende optie. Heb begrepen dat die van de vectra te gebruiken zijn. Gecontroleerd, luchtlekkages, rembekrachtiging, oliedruk, oliepomp, bezinedruk, benzinepomp, geprobeerd met hoger toerental afslaan te voorkomen. Motor loopt op LPG en slaat dan ook af. Is echt een zwevende storing maar treed vaker op bij een draai naar rechts.
Hear you.

pgphamm (0), 17 jaar geleden

Hoihoi,
Ik heb zelf een diplo met een 5.4 V8.
Misschien een idee, misschien zit ik er naast, maar,toch maar proberen.
Toen ik mijn diplo net had liep hij erg onregelmatig. Dit bleek uiteindelijk aan een slecht, ingebrand contactpunt te liggen. Dit geeft geen verklaring voor het afslaan bij bocht naar rechts, maar ja...
Je kunt es kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Diplomat of stel zelf een nieuwe vraag.