Opel Corsa: Motor valt na 2 sec uit, kilometerstand is verdwenen; mysterie

Bouwjaar: 2003

Gisteren wou ik vertrekken van op het werk maar ik geraakte maar niet weg. Ik start en de motor viel al na 2 sec uit. Vervolgens kon ik niet meer starten, je hoort nog wel de ontsteking proberen maar motor slaagt maar niet aan. Contact helemaal afleggen en nog eens proberen: motor slaagt weer na zo'n 2 sec af en weer niet aan de praat te krijgen. Mijn vader naar daar laten komen maar die stond ook voor een raadsel, geen probleem met de batterij, er zit nog genoeg brandstof in en mijn vader probeert een paar keer zonder resultaat. Er brandt geen enkel waarschuwingslichtje (de lampjes branden en verdwenen weer zoals normaal bij het starten). Maar de meters op mijn dashbord werken niet, ook de kilometerstand (een lcd-schermpje) blijft zwart. Er staat dus niets op. Ik kon gisterenochtend zonder problemen naar het werk rijden en sta dan dus ook voor een mysterie.

Het mysterie wordt groter wanneer (de sleutel op bleef op het contact zitten), we naast de auto staan en we plots een pieptoonhoren (van de deur die openstaat), de lampjes branden plots op het dashboard, de wijzer van de inhoud van de branstoftank beweegt en ook de kilometer stand is er plots terug zonder we aan iets kwamen. Ik ben perfect tot thuis kunnen rijden maar heb nu weer hetzelfde voor. De kilometerstand is verdwenen op mijn dashboard en ik kan niet meer starten. Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak is? Of nog beter, wat het probleem is. Een kennis van mijn vader (garagist) staat zelf ook voor een raadsel, morgen gaan we tot daar (als ik tot daar geraak) zodat hij de auto kan uitlezen met tech2, maar het gaat nog een paar dagen duren voordat hij daar tijd voor heeft en ben tot dan mijn wagen kwijt. Dus wil dit euvel zo snel mogelijk van de baan natuurlijk.

Aspharanx

Geplaatst door Aspharanx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

HerZon (0), 16 jaar geleden

Probeer eens een nieuwe accu. Misschien dat het helpt en anders grote kans dat de computer kapot is.

ceesie1583 (0) PRO, 16 jaar geleden

stekker achter dashbord ( klokken) zit te los. Als je op de tellerklok druk dan start de auto weer dan weet je dat het in de stekker zit.

groetjes Ceesie

Aspharanx (0), 16 jaar geleden

Alvast bedankt voor de antwoorden, ik betwijfel (en mijn vader ook) dat het iets te maken heeft met de accu, er is geen enkel waarschuwingslichtje voor de accu en soms is het probleem er, en soms niet.

Het probleem is ook zo dat het niet altijd optreedt. Heb het tot nu toe nog maar twee keer gehad, gisterenavond toen ik van mijn werk wou komen en dan deze middag rond 16 uur (heb daarna dat bericht hier geschreven), maar ondertussen werkt de wagen weer wel dus ik kan het maar uittesten op het moment dat het probleem weer eens opduikt, en wanneer dat is weet ik niet.

HerZon (0), 16 jaar geleden

Het waarschuwingslampje van de accu brand bij contact ter controle. Gaat het lampje branden bij draaiende motor, dan wordt er niet bijgeladen. De conditie van de accu wordt niet door dit lampje weer gegeven. Zie instructieboek auto

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

inderdaad tellerklok stekker gammel. dat is een bekend probleem. als hij niet wil starten even tegen de tellerklokken aandrukken en hij loopt weer......zoals ceesie al aangaf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.