Opel Zafira: motor vervangen?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Onze zafira trekt niet op stottert maakt kabaal en veel witte rook. Bij de garage geweest die zei motorische schade. Nu hebben wij op Internet gezocht en na de problemen kijkend zouden het ook de koppakkingen kunnen zijn. De bougies daarvan waren er 2 verbrand terwijl ze er net een jaar inzitten en de olie was helemaal op we hadden anderhalve daarvoor nog bijgevuld. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn en is laten maken of andere motor beter? Alvast bedankt voor de reacties.

lot18te

Geplaatst door lot18te (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 9 jaar geleden

Zou dit eerst eens beter toelichten dit is wel erg summier zo

lot18te (0), 9 jaar geleden

Bij het starten als je gas geeft komt er veel witte rook uit de uitlaat. Als je wil wegrijden dan slaat hij bijna af. Als je rijdt dan komt hij moeilijk op gang hij houdt in. Verder maakt hij veel kabaal. Ik heb geen verstand van auto's zoals je merkt. Hij verbruikt ook veel olie om de 2 weken zeker liter bijvullen. Op de boardcomputer staat een motor lampje en een driehoek met auto erin. In het boekje kunnen wij deze tekens niet vinden.

ferdinand (60), 9 jaar geleden

Verlies je ook koelvloeistof.Dan kan het door die witte rook de koppakking zijn.Dit is als je het zelf niet kan maken een vrij dure reparatie.Ik zou in ieder geval de kosten afwegen tegen de waarde van de auto.Laat ook eens door een ander er naar kijken, want veel kabaal kan ook door een kapotte uitlaat.
ferry

kleijn (0), 9 jaar geleden

Dat drie hoekje geeft aan dat je een storing hebt wat ik zou adviseren zoek een garage waar ze iets meer zeggen als motor schade kan de koppakking zijn maar dat vervangen hoeft je de kop niet te kosten vergeleken met een andere motor dat kost toch ook geld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.