Opel Corsa b: Motor wil niet aanslaan corsa

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: c 1.4nz

Hoi
Het volgende doet zich voor
Gister met de auto weggeweest niets aan de hand,wil vanmorgen weggaan krijg de auto niet meer aan.Motor draait wel maar wil niet aanslaan.Trap ik het gaspendaal helemaal in dan wil die wel aanslaan maar bonkt heel erg.Heb van de week wel gemerkt dat hij beetje stotterde maar dat was zo weer weg.En ook starte hij soms niet direct.Had het idee dat op 3 cilinders draaide voor heel ff,daarna liep het goed.

Net nog gekeken naar verdeelkap,het middelste punt wat kontakt moet maken met de roter zit gelijk met het plastiek.Wellicht is dit de oorzaak van het probleem.Morgen zet er nieuwe roter en verdeelkap op.En kijk of het verholpen is.

gr peet

Peet45

Geplaatst door Peet45 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad eerst maar eens de rotor en verdeelkap vervangen.

anders eens de tempearatuur sensor vervangen.

Willem

Peet45 (0), 16 jaar geleden

Verdeelkap en roter vervangen gelijk ook maar de bougie`s.Ook gelijk gekeken of nog op tijd staat en is ook goed.Zelfde resultaat,moter wil wel aanslaan maar begint te bonken en slaat uit.Ga nu kijken of het de temperatuur sensor is.


Begon beetje te twijfelen aan het bonken wat me deed denken dat de volgorde van de ontsteking niet goed was.Even voor de zekerheid gekeken of de kabels wel goed waren aangesloten volgens de aantekeningen.Daar zat het probleem dus 2 en 3 waren verwisseld.Probleem opgelost.Voortaan zelf even noteren hoe het een en ander in elkaar steekt.
Ook nog een vraagje schakelen dat gaat vrij stug met de pook,maar pak je de schakelstang bij het die de versnellingsbak in gaat dan gaat dat veel soepeler enig idee wat dit kan zijn.

gr peet

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Schakelmechaniek droog in de auto

Pookhoes eraf halen en dan zie je een soort BAL zitten.

Deze effe in het vet zetten.

Willem

Peet45 (0), 16 jaar geleden

bal ingevet en schakeld weer als nieuw
bedankt voor het helpen willem.

Gr peet

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Mooi ook weer opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.