Opel Vectra: Motorlampje gaat knipperen, motor wil niet starten.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8xe

Dag,

Vorig week sloeg motor af tijdens het rijden. Motorlampje ging na contact maken aan en uit. Motor draait wel maar start niet. Na 10 minuten wachten start de motor wel maar na enkele minuten rijden slaat ie weer af.
Na 10 minuten wachten opnieuw gestart motor draait en bleef goed draaien, echter lucht injectie pomp maakt veel geluid.
Eergisteren wilde de auto opnieuw niet starten (motorlampje knippert weer). ANWB langsgekomen, die heeft ontdekt dat de een scheur zat in het slangetje van de lucht inj. pomp. Deze vervangen, geluid is verholpen maar auto start nog steeds niet. Relais nagekeken en volgens hem ligt de storing in de kabel (rood, wit, blauw) die naar de ecu gaat of de ecu zelf. Hij heeft een kabeltje door getrokken van de dikke rode kabel van de relais naar de rood,witte,blauwe kabel en de auto start weer.
Ik heb daarna de auto naar de garage gebracht, om de storing op te zoeken. Daarna de auto weer opgehaald. Volgens de garage waren de contact punten van de ecu losgelaten. Hij heeft ze weer bij geslodeerd waardoor het probleem is verholpen. Auto start nu zonder doorgetrokken kabel (hij heeft hem niet uitgelezen, kon geen contact maken).
Echter ik merk nu dat de auto aan vermogen verliest, trekt langzaam op en maakt meer geluid bij snel indrukken van de gaspedaal. De 2de wat me opvalt is dat de lampjes op de dashboard na contact direct gaan branden, maar de motorlampje gaat kort uit en dan weer aan. Dat gebeurde ook toen de anwb de kabel had doorgetrokken.
Ik heb sterk de indruk dat ik ben opgelicht door de garagehouder. Hoe nu om achter te komen of het probleem is opgelost, zoniet hoe achter te komen wat het probleem is. Indien ie niet uitgelezen kan worden is de ecu dan per definitie stuk ?????

Gr,
Rataplan

Rataplan

Geplaatst door Rataplan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rataplan (0), 17 jaar geleden

Ik heb hem vandaag bij de dealer laten uitlezen, krukassensor loopt op zijn einde.
Dus toch opgelicht ! Hem meteen een nieuwe besteld en bij de andere garage langs gegaan, heb de helft van mijn geld terug gekregen.


Gr,
Rataplan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.