Opel astra 16i16v: Motormanagement

Bouwjaar: 1997

Hallo heren technici,
Een oudere kennis van mij heeft een Astra sedan met een 16i16v motor. Deze motor moet goed zijn voor 100pk, maar als ik ermee rijdt, merk ik daar niet zoveel van. De motor draait prima maar volgens mij moet dat toch beter kunnen. Bij mijn weten gebruikt het geen olie, is de compressie goed en heeft het onlangs een beurt gehad. Nu begrijp ik dat Opel een managementsysteem monteerd dat zich aanpast aan de rijstijl van de bestuurder (of iets dergelijks) Zou het kunnen zijn dat de nogal behoudende rijstijl op den duur invloed heeft op de prestaties? Als dat zo is, is het dan voldoende om de computer een uur af te koppelen van de accu en zo alle paarden weer wakker te krijgen? Of zijn er andere maatregelen nodig?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Frans

Frans3292

Geplaatst door Frans3292 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

het losnemen van de accuklem kan helpen, maar als de motor uit zichzelf lui is moet hij weer opnieuw "ingereden" worden.

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Trek hem maar eens door tot boven de 3500 toeren als ie warm is. Dan voel je de 100 pk'tjes echt wel hoor !!! En waar vergelijk je de auto mee ? Met een 800 KG wegende andere auto met een 1.6 16V ? Alles is natuurlijk van belang voor zo'n vergelijking....
Maar hij kan idd lui zijn...

Gr.
Remco

Frans3292 (0), 20 jaar geleden

Hallo Remco,
Ik heb zelf een Astra G station met een 1.6 8v, deze auto is iets zwaarder dan de Astra F sedan. Toch heb ik het idee dat mijn auto kwieker reageert dan de sedan. Vandaar mijn vraag.
Opeltje, dat opnieuw inrijden nadat de accuklem is losgenomen, hoe kan je dat het beste doen? Steeds verder doortrekken in de versnellingen?
Beide heren alvast bedankt voor de reacties.
Groet,
Frans

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

inderdaad, als de motor warm is de boel goed belasten..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.