Opel Zafira 2.0 DTI: motormanagement

Bouwjaar: 2001

Hallo

Sinds de aanschaf van de Opel Zafira, gaat na het starten het motormanagemant lampje eventjes branden, omdat ik niks aan het gedrag van de auto kon merken en het lampje ook vanzelf weer uitging heb ik hier verder geen aandacht aan geschonken.

Maar nu het doet zich het volgende voor; motor is warm, waarna word versneld tot 130km/h motormanagement lampje licht op, inhouden tot 100km/h lampje blijft branden, en het is niet meer mogelijk te versnellen. Zelfs met helemaal ingedrukt gaspedaal is de maximum snelheid 100km/h. Na het stilzetten van de auto, motor afzetten even wachten weer starten, en geen lampje en geen problemen tot 130km/h. Dit is nu een aantal malen voorgevallen, heeft iemand hier een idee waar ik moet zoeken.

Alvast bedankt,

PK

Geplaatst door PK (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, laat even de foutcodes uitlezen. dit kan van alles zijn.wat is het toerental van de motor als je 100 km/h rijdt.lijkt erop dat je in noodloop rijdt en dan wordt het max.toerental bij ongeveer 2500 rpm gehouden.als het lampje van de motor blijft branden moeten er foutcodes uit te lezen zijn.
eventueel kun je ook de dieselpomp op de motor apart op de motor laten uitlezen.dit moet wel bij een BOSCH DIESEL SERVICE-DIENST GEBEUREN , die hebben daar allen de diagnose apparatuur voor,opel volgens mij niet. mogelijk HFM-luchtmassameter,maar denk eerder iets bij de motor.start de motor koud en warm wel goed?er zij zoveel verschillende kansen met deze klacht,eerst uitlezen.

jagerdj (0), 19 jaar geleden

inderdaad eerst laten uitlezen. Ik gok op foutcode p0400 en dat je je de luchtmassameter moet vervangen. Heb dezelfde ervaring gehad.

BoredCat (0), 19 jaar geleden

Lijkt inderdaad op de klachten die ik heb gehad. Diagnose van de dealer :lucht massa meter. Maak trouwens je borst maar nat ,als het dit is, voor de prijs (koste voor een Astra E 350,-)

PK (0), 19 jaar geleden

Bovenstaande heren bedankt, Inderdaad de luchtmassa meter. Ik heb de foutcodes laten uitlezen en daarbij kwam inderdaad uit dat de luchtmassamter niet meer naar behoren functioneerde. Het onderdeel zelf vervangen, maar toch altijd nog 200 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.