Opel Zafira: Motormanagement lampje brand van de zafira!

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo.

We hebben sind anderhalve week problemen met de opel zafira en komen er even niet meer uit.

Het begon enkele keren met starten van de wagen, waarbij het toerental (bij koude start) even hoog opliep en daarna weer staioner ging draaien. Enkele dagen daarna ging ook het motormanagement lampje branden en met starten even op drie cilinders draaien (en weer hoge toerental).

Naar de garage en toen we er bijna waren, ging het lampje uit. Wel uit laten lezen en gaf aan dat er een ontstekkings fout was geweest en is gereset. Op de terugweg begon de wagen ook in te houden boven de 2500 toeren en ging het lampje weer branden en is niet meer uit gegaan.
Volgende morgen weer naar de garage en nu gaf deze de lucht massameter aan. De monteur heeft de wagen even gereset en een stukje gereden. Weer uitlezen, maar nu was het weer een krukas storing.

Uit eerdere berichten op deze forum, kwam de LMM regelmatig aan de orde, van opels met de zelfde klachten naar voren en hebben deze vervangen. De wagen rijd en start weer als een nieuwe, maar het motormanagement lampje brand al weer.

Weer uitgelezen en komt nu (na resette) iedere keer een andere naar voren: 1x krukas sensor en 1x onbekende foutmelding. We hebben een harde reset gegeven, maar de storing blijft terug komen.

Hopelijk kan iemand me vertellen wat er met onze opel Zafira aan de hand is.

Mark

marklies

Geplaatst door marklies (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat zijn de nummers van die 2 laatste foutcodes?

marklies (0), 13 jaar geleden

Helaas hebben ze me geen nummers genoemd, maar alleen verteld wat de nummers betekenen.

De eerste keer met uitlezen was het de krusassensor (gereset) en de tweede kwam alrijden maar gaf alleen in de wagen een fout melding (MM) en niet op het diagnoseapparaat.

De wagen is nu met twee verschillende diagnoseapparaat uitgelezen, maar er komt elke keer een andere melding naar voren.

1x LMM
2x Onstekkings fout
2x Krukassensor
1x wel storing op MM, maar onbekende storing.

Hopelijk kan je hier wat mee.

Gr Mark

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Met "Onbekende foutmelding" kom je niet ver. Daarom vroeg ik om het nummer.
Anders uit laten lezen bij de dealer, die heeft wel de goede diagnose scanner.

marklies (0), 13 jaar geleden

Zou je me een opel dealer kunnen aanraden in de buurt van haaglanden.

We hebben de auto bij opel dealer XXXX gekocht en in het begin ook daar laten onderhouden, maar heb tijdens de garantie periode en daarna (bij een andere opel dealers) één repatatie laten uitvoeren, hebben wat nare ervaringen aan overgehouden en ben het vertrouwen een beetje kwijt. vandaar dat we nu bij een "niet opel dealer" het onderhoud laten doen.

Al vast bedankt.

Mowgly (0), 13 jaar geleden

Steeds verschillende klachten kan wijzen op een slechte massaverbinding. Vaak zijn een aantal massa( - ) draden bevestigd met één massa-aansluiting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.