Opel Vectra: Motormanagementlampje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dth

Hoi,

Ik heb al een tijdje het volgende probleem: Bij een koude motor gaat altijd het motormanagementlampje branden. zet ik de motor na een paar kilometer uit en weer aan dan gaat hij niet meer aan. Tot de volgende keer als de motor weer helemaal koud is dan heb ik weer het zelfde probleem.

kjvs

Geplaatst door kjvs (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

guardian (0), 16 jaar geleden

Hallo kjvs.
Een bekend verschijnsel. Tot een jaar geleden zelf een Zafira 1.8 automaat gereden die hetzelfde euvel had. Zondags (in paniek) de ANWB er eens bijgehaald die mijn auto heeft uitgelezen. Zijn vaststelling was dat de elektronika een bepaalde communicatie storing aan gaf. Heel vervelend maar kan geen schade veroorzaken. Wat ik altijd deed bij een koude motor is een keer het contact aan- en uitzetten, om daarna de motor gewoon te starten. Geen probleem met het lampje. Gaat het lampje tijdens het rijden branden dan een keer proberen om het bij de dealer te laten uitlezen. (wel je motor laten draaien voordat hij wordt uitgelezen, dan blijft de storing zichtbaar voor de monteur.

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat de auto eens uitlezen.

Je hebt het tenslotte over een motor met Turbo, deze kan schade oplopen door een fout in de motorregeling.

ik heb een hekel aan niet goed functionerende systemen.

Kan een kleinigheid zijn (gloei pennen) maar ook een ding dat erger kan veroorzaken (Turbo Druksensor)

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.