Opel Astra: motormanagementlampje brand niet, motor schokt soms

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16. 16V

hallo,

weer een probleem met de astra. het motormanagemet lampje brand nooit, ook niet als ik hem op contact zet.
heb de astra vandaag laten uitlezen omdat hij soms schokt bij laag toerental, ook als die goed warm is na een lange rit dan lijk het net of die op 3 clinders loopt.

de opelmonteur zei dat het lampje eerst gemaakt moest worden, daar ben ik het mee eens en zal het zelf proberen als ik de bij kan komen.

de eerste storing code is als ik het goed heb, hij heeft een onduidelijk handschrift. dc47 line, egr positie. de egr klep bleef ff hangen, na een keer gas geven was de storing over. ik mocht de egr klep niet afdoppen want dat gaf volgens de monteur storingen. daar twijfel ik aan, want ik lees dat ze dat veel doen.

de tweede storingcode is dc93naw activator module en dat kan volgens de opel monteur van alles zijn. ik had wel de pech dat de motor tijdens het uitlezen goed liep.

heeft iemand meschien een idee waar ik na moet kijken, ik kan wel allemaal nieuwe onderdelen kopen,maar dat was niet de bedoeling. de monteur zei dat hun de astra wel wilde nakijken, maar toen ik vroeg wat het ongeveer ging kosten kon hij daar geen antwoord opgeven, omdat het een zoek werk is.

groetje`s alfred.

alfred64

Geplaatst door alfred64 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alfred64 (0), 14 jaar geleden

ik heb de dasbord losgehaalt en het lampje van de motormanagemet was niet stuk. voor de zekerheid lampje getest met een acculader en hij brand gewoon. ben aan het meten geweest en het lampje krijgt geen stroom, de andere lampjes branden wel. dit word een moelijk geval, kan het met de autoradio te maken hebben?

gr alfred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.