Opel astra c1.6se combi: motorregeling valt uit bij snelheden boven 70 km

Bouwjaar: 1994

Bij lage snelheid regelt hij prima (heb een spanningsmeter over de lambda sonde staan). ECU geeft foutcode 44, arm mengsel, en motorlamp gaat branden. Vraag 1 is, als ik denk dat het gerepareerd is, moet ik dan per se resetten door de accu-minleiding er even af te halen? Is het slim om eerst eens de spanningen van alle sensors na te meten, en weet iemand hoe hoog ze moeten zijn?

dekens

Geplaatst door dekens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dennis69xx (0), 19 jaar geleden

Ik weet uit ervaring dat radio's en/of navigatie systemen de boel goed in de war kunnen schoppen. Je hebt toch niet toevallig net zoiets ingebouwd? Als je rijd dan moet je de twee knopjes van je klokje maar eens ingedrukt houden. Als het goed is komt na ongeveer 5 a 10 seconde dan de snelheid te staan die je op dat moment rijd. Als daar nog 0 staat dan weet je waar je het zoeken moet. Het kan dan ook zijn dat je snelheidssensor stuk is.
succes.

dekens (0), 19 jaar geleden

Hallo Dennis, dank, nee niks ingebouwd.
Heb map-sensor, temperatuuropnemers koelvloeistof en inlaatlucht nagemeten, en als laatste de lambda-sensor, want die is er een jaar geleden nieuw ingezet. Blijkt toch lambdasensor te zijn. Gemeten met voltmeter (ipv bargraph indicator) blijkt de spanning soms ineens negatief te worden, vervolgens komtie weer terug in zijn werkgebied en regelt dan weer OK. Hoe lang gaan die (veel te dure) dingen mee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.