Opel Astra: motorstoringslampje p0400

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: X17 DTL

Sinds een paar maanden begint dit lampje te branden, meestal wanneer ik rond de 100 à 100 km per uur rijd, of een kleine helling oprij. De auto komt dan in noodloop. Wanneer ik inhou gaat het lampje uit en als ik dan volop optrek naar 120 à 130 km rijdt hij soepel en blijft het lampje uit. Ok in stadsverkeer brandt het niet.
Vorige week naar opel dealer gebracht, code p0400. Auto binnengebracht egr klep ge de- en monteerd en gereinigd, novafuel powerkleen erbij (191.00 euro inclu btw)
1 dag was alles ok.
Daarna terug hetzelfde probleem.
Iemand een oplossing?

avdb440

Geplaatst door avdb440 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

co 1976 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft dit type een luchtmassa meter, aan de hand van de binnenkomende gegevens van deze sensor controleerd de motorstuur eenheid de werking van de EGR-klep, bij de x20dtl bijvoorbeeld wil het nog wel eens helpen als men deze sensor ook even reinigd, (goed schoonspuiten met een carburateur reiniger, niet te werk gaan met kwastjes of perslucht aub. delicaat spul).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.