Opel Monza: motortemperatuur opel monza

Bouwjaar: 1978, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.0S

hallo even een rare vraag ik heb een opel monza 3.0S A1 op lpg , ik zou graag willen weten hoe hoog de motor temperatuur moet zijn , bij mij loopt hij op tot aan het derde streepje die in het midden van de temperatuur meter staan maar niet in het rode dus ik dacht dat hij altijd zo'n beetje in het midden moest staan maar het is mijn eerste monza dus daarom deze vraag

gr sebastiaan

bassie138

Geplaatst door bassie138 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Monza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Temperatuur lijkt me vrij hoog. Vervang eventueel de thermostaat.
Indien de koelvin is voorzien van een viscokoppeling heb je kans dat deze defect is en daarom onvoldoende werkt waardoor daar de temperatuur te hoog oploopt. Deze gaan ook regelmatig stuk. Meestal te zien indien deze erg vettig zijn aan de buitenzijde.

bassie138 (0), 14 jaar geleden

ik ga kijken vandaag of morgen dam hoor je wel wat het is

gr sebastiaan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

De thermostaat opent bij 92 graden,dus het kan zijn dat hij iets over het midden heen gaat,indien je beschikt over een externe temp meter zou je de temperatuur van de koelvloeistof eens kunnen meten..

Gr Stefan

bassie138 (0), 14 jaar geleden

zou ik eens kunnen doen ja maar vorige week is de kachel radiateur vervangen en er zit ook nog lucht in het systeem maar krijg dat boutje niet los bovenop de thermostaat

gr sebastiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Monza of stel zelf een nieuwe vraag.