Opel Monza: opel monza 3.0 e olie pomp zuigt de motor niet op please help!!

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0e

hallo
wij hebben een monza staan met een 3.o e motor
het probleem is dat de hydraulische klepstoters geen olie kregen .
bij nader onderzoek bleek dat er helemaal geen olie opgepompt word.
olie ververst evenals oliefilter ,buisje en zeefje in carter losgehaald en nagekeken op verstoppingen ,pakking hiervan vervangen.
overdrukventiel tpv oliepomp(bij oliefilter)nagekeken deze sluit wel af(hier kan hij dus geen lucht trekken ).
tandwielen en huis van de oliepomp ook niet versleten en of beschadigt.
er word totaal geen olie opgezogen ,er komt dus niks in de pomp terecht of in het oliefilter.

auto heeft waarschijnlijk lang gestaan.

iemand een oplossing of een idee????

bvd willem

wimpioo

Geplaatst door wimpioo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Monza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

sterk werk,inderdaad heb ik dit ook weleens gehad bij een opel dat het olielampje bleef branden en dat lag aan het overdrukventiel(die knikker)die je tegenkomt als je de oliefilter eraf pakt,wat let je om die te vervangen kost ook niks.wordt de pomp wel aangedreven,als je de motor start draaien dan de tandwielen wel rond,of kun je dit niet zien??

wimpioo (0), 13 jaar geleden

overdruk ventiel sluit wel af ,maar zal het vandaag voor de zekerheid ff vervangen ,tandwielen draaien wel rond,dit kan je zien als het overdruk ventiel (het kapje / plaatje)word verwijderd

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Meen mij te herinneren dat aan de zijkant v/d distributiedeksel, onder de ontsteking, waar bij carb.motoren de benzinepomp zit, een (inbus)boutje zit waardoor je olie in de oliepomp kunt spuiten.
Het wilde wel eens voorkomen dat de pomp lucht stond te happen en dat na het inspuiten van olie in de pomp het probleem over was.
De oliepomp wordt aangedreven door de verdeleras van de ontsteking.( onderzijde) Kijk ook eens of deze wel goed gemonteerd zit of wellicht afgebroken is. Dan werkt de oliepomp ook niet.

jethro (0), 13 jaar geleden

Klopt!
Je had er beter aangedaan om gelijk de oliefilter te vullen met olie.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Willem beide tandwielen insmeren met kogellagervet. Werkt met garantie. Een anneke dote. Komt er een klant bij ons met een C rekord het is dus al een tijdje geleden. De motor heeft geen oliedruk en met de vraag 'hoe kan dat. Wij weer , "wat heeft u aan de auto gedaan'. Nou ik ben aan het olie verversen . Wij doen hier de hele dag niets anders en hebben dit nog nooit meegemaakt. Wat doet u anders dan wij? Ja eh ,ik laat de motor nog even draaien nadat ik de olie er uit heb laten lopen. !!! Oliefilter gevuld en dat inbusplugje zat zo vast dat de sleutel verdraaide. Ontsteking er uit en met een staaf met een plat gedeelte naar de pomp . Staaf in de boormachine en maar draaien . Na zeker een minuut heen en weer draaien voelde ik aan mijn pols als of je mortel aan het mengen bent had ik weer druk. De man en veel klanten weten niet dat er zeker een half tot driekwart liter in het carter achter blijft. Ontsteking er weer in en rijden . Geen motorschade. Groeten.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Wimpioo: al resultaat?

wimpioo (0), 13 jaar geleden

beste mensen ,probleem is opgelost heb vanmorgen het inbus boutje gevonden ,losgedraaid,en volgespoten met olie auto gestart (zonder bougies erin)en olie kwam uit het oliefilter huis(welke ik eraf gelaten had om te kijken of de olie er wel door kwam,was nl al bang dat alles verstopt zat ivm met drap wat eruit kwam met verversen),filter erop gedraait doorgestart en olie kwam zeer snel bovenin de kop .probleem is dus opgelost ,allemaal hartelijk dank voor het meedenken .en meneer punt u ook bedankt voor de tip , het blijkt dat indien er vet tussen de tandwielen zit de pomp vacuum kan zuigen en zodoende de olie aan kan zuigen uit het carter.

Santa (0), 13 jaar geleden

Fijn om weer eens iets te mogen lezen van iemand die tot de "fossielen" gerekend mag worden.
Ouderwetse kennis blijft belangrijk, waarvan akte!

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Hmm....Blijkbaar ben ik een fossiel........ Tja.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Monza of stel zelf een nieuwe vraag.