Opel Astra: motortemperatuurmeter

Bouwjaar: 1998

Mijn Astra-G, bjr 1998 1,6 XZR motor, heeft het volgende probleem: De temperatuurmeter klimt van 0 naar iets meer dan 80 graden, om vervolgens weer naar bijna 0, dan weer naar 60, of 80 of 20, kortom ik kan er geen touw aan vast knopen. Verder geen klachten, verwarming werkt snel en goed, geen lekkages of koelvloeistofverlies. Wat is hier aan de hand?
Groet, Ger

wageral

Geplaatst door wageral (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Vloeistof op peil??
temp. voeler defect??
draadje / contactje vuil of defect.

Weet niet precies waar de voeler zit maar waarschijnlijk op t inlaat.

tijne (0), 19 jaar geleden

moet je even op he volgende letten:

als je meter op 80graden staad wort je kachel dan net zo warm als dat je meter op 60 staad?

zo ja zou ik even gaan na meten of je dynamo niet raar doet of wat willem zegt las kontakt bij de zenzor.

HP (0), 19 jaar geleden

simpel; thermostaat kapaot. kost weinig maar afhankelijk van type kan ie op een kl... plek zitten (achter distributie) ik han mazzel want die van mij zat mooi voor op het blok en kon ik zo vervangen. Koop wel een imitatie want origineel kost het 5 voudige en wordt alleen geleverd mét aluminium huis. Dit huis blijft echter gewoon heel en hoeft absoluut niet te worden ontvangen!! Het enige wat een btje moeilijk gaat is de nieuwe pakking erin krijgen, maar die heb ik gewoon ff op de hoekjes met superlijm vastgezet en toen met het bijgeleverde vet gemonteerd. Kosten: incl nieuwe koelvloeistof 15.00 euro: dealer ca. 80 euro

Succes
Hansch

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.