Opel Astra: Motortje recirculatieklep draaid te ver door....

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTHI

Motortje recirculatieklep draaid te ver door,
toen ik mijn handschoenenkastje verwijderde zag ik al meteen dat de klep voor binnen of buitenlucht defect was, aan de zijde van het aandrijfmotortje was deze helemaal afgebroken.

Bij onderzoek kon ik vaststellen dat het motortje welke deze klep bediend ongeveer 1 en een halve (1-1/2) toer draaid alvorens te stoppen en dit terwijl de klep slechts een halve toer maximum kan draaien.
Vandaar dat het motortje de klep gewoon stuk draaid.

Nu vraag ik me af, hoe bepaald men hoelang dit motortje mag draaien, ik wil dit natuurlijk nu verminderen anders heeft een nieuwe klep plaatsen geen zin, die draaid dan toch weer direct stuk, want dit motortje heeft nogal wat kracht bij !!! ????

Johnny.

Johnny5749

Geplaatst door Johnny5749 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Johnny5749 (0), 15 jaar geleden

Hoi,
, navraag in de garage leert mij dat het motortje zou moeten stoppen van zodra dit weerstand van de klep ondervind, en de ampérage oploopt.
Doch wanneer ik tracht het motortje krachtig met de hand tegen te houden lukt mij dit echt niet en draaid deze lustig verder tot na ongeveer zoals eerder vermeld, 1en 1/2 toer.
Johnny.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.