Opel Astra: verschil in de velgen van staal naar lichtmetalen velgen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hoi hallo allemaal

Mensen ik heb een probleem ik heb namelijk velgen gekregen van een maat van mij, Dat zijn 15 inch lichtmetalen velgen onder een kadett gsi of astra gsi vandaan . Nu kwam ik er gister achter dat de stalen 14 inch velg er precies omvalt de 15 inch heeft speling van een paar milimeter . Het rare is echter dat de 15 inch velgen wel weer achter passen.
Heeft iemand een idee hoe ik dit venteueel op kan lossen ? Zou ik er bv ook een andere naaf voor op kunnen zetten of zo iets of iets passend maken zo dat ik de speling op kan vangen.

Als iemand een idee heeft hoor ik het graag

met vriendelijke groet Jan uit Emmen

jan1973-01

Geplaatst door jan1973-01 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

je bedoelt met speling waarschijnlijk de naaf? als het universele alu wielen zijn...horen hier meestal kuntsof centreerringen in.

lijkt mij waarschijnlijk dat in je voorsten de ringen niet meer aanwezig zijn, en in je achtersten wel.
het wil nog weleens gebeuren dat deze ringen klemmen om de naaf en daardoor uit de velg gaan bij het demonteren van het wiel.
wellicht zitten ze nog op de auto waar de wielen zijn afgekomen.
is dit niet het geval...is het nog geen ramp...deze kunstof centreerringen zijn bij de meeste banden/wielen specialisten wel te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.