Opel Astra: verschillende problemen: slecht starten,stilvallen,...

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Beste Forumleden,

Ik zit er al heel lang met een paar problemen en ik hoop dat jullie mij licht in de duisternis kunnen geven.

1. de auto start moeilijk. het duurt ongeveer 3-5 sec eer dat hij aanslaat. en dit doet hij niet altijd. bv een 10tal min erna starten geeft geen problemen.

2. wat ik ook voorheb is dat de choke opspringt ookal is het warm weer. probleem bij dit is ook als ik moet stoppen voor een rood licht bv, dat de motor de neiging heeft om stil te vallen of zelfs stilvalt. ik kan deze direct zonder problemen starten. merk ook op dat als de choke afspringt dat ie even naar een hoger toerental gaat om daarna naar plm. 800 rpm te gaan.

3. wat mij de laatste tijd opvalt is als ik plm 120km/u rijdt met een volle auto (5man) dat er na ongeveer 10 min even het motorstoringslampje gaat branden om vervolgens na 2-3 sec uit te gaan en voor de rest van de rit geen last van te hebben. auto rijdt dan gewoon soepel door.

het zou kunnen dat deze 3 problemen bij 1 oplossing opgelost is natuurlijk.

en dan heb ik nog een 4de puntje. nl de knoppen van de achterruitverwarming en luchtcirculatie werken niet. als ik deze indruk gebeurt er niks, geen lampje aan en geen verwarming die opspring. relais lijkt nog in orde te zijn na doormeten. heel af en toe werken deze knopjes wel.


ik hoop dat het een beetje duidelijk is en dat er een verlossend antwoord staat te wachten op mij

mvg,
davy

dvk

Geplaatst door dvk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

motormanagement even (laten) uitlezen.. hier zal waarschijnlijk een foutcode instaan. Wat afslaan en starten betreft kun je het gasklephuis eens reinigen.

dvk (0), 15 jaar geleden

heb het al eens gevraagd en toen zeiden ze dat er geen fout gevonden was, auto was teveel al gestart nadat het probleem was voorgekomen (het stilvallen probleem toen)

dvk (0), 15 jaar geleden

bon, we hebben ondertussen het gasklephuis en ook ineens de stappenmotor eens gereinigd. resultaat: tot nu toe nog geen stilvallende auto gekregen als hij op hogere toeren draait. dus ik hoop dat dit al opgelost is. nu de rest nog.

en nog een kleine update. ben dit weekend gezellig 2 uur op de autosnelweg geweest en jawel het motorlampje ging weer eens 2 keer aan in 5min voor gewoon terug uit te gaan na 5 sec. dit gebeurt toen ik ongeveer een kwartiertje opweg was. bij de terugweg kreeg ik hetzelfde voor maar dan als we bijna 2 uur aan het rijden was. en auto reed perfect. kon gas bijgeven of lossen. ik ga proberen deze week bij de garage langs te gaan voor een foutcode lezing. heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.