Opel Corsa: na een nacht en/of scheefstaan slecht starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: z13dt

Als deze auto een nacht staat en scheef op de oprit staat dan gaat dat deze auto niet goed aan draait wel rond maar start neit ( uiteindelijk wel na lang doorstarten ) als hem dan loopt en je duwt de gas reageert die niet tot op een bepaalde tijd en dan gaat die weer zo gaat dit weer verder elke dag heb verstuiverleidingen vervangen controle op lekkage zie nergens nix ik denk dat die zen diesel terug naar de tank trekt? is dit bekend bij iemand auto gaat vrijdag binnen voor storingen uit te lezen iemadn suggesties of iemand die al wat weet ervan???
viel me ook overlaatst op toen ik cardanhoes had vervangen bij mijn thuis in de kelder moest die stijl omhoog rijden viel die ook 3x uit?? ma niet verder op gelet ik denk dat dit toch samen loopt met probleem?
ik zou het fijn vinden moest iemand nog wat suggesties hebben wat ik kan controleren en vooral hoe kan ik controleren of die zen diesel terug trekt? ik dacht misschien al een terugloopklep te monteren??? ma ik wacht ffkes af ik hoop dat iemand antwoordt hier op

Greetz alvast bedankt !!

ERwin_jah

Geplaatst door ERwin_jah (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jakkemeiner (0), 16 jaar geleden

Mijn Astra G Y2.0DTI 16V deed in Engeland ooit ook moeilijk met starten als ie 'uphill' geparkeerd had gestaan; heel lang doorstarten werkte wel met een giga rookpluim als dank; stond ie 'downhill' dan was er geen probleem; langs de Vauxhall dealer gegaan: ""vervang de retourslangen die ws gaar zijn"" maar dan in het Engels; en dat was de oplossing van dit probleem.

marc_vdb (0), 16 jaar geleden

Beste,

Ik had ooit dergelijk probleem met mijn omega. blijkt dat de dichtingen op de verstuivers in de cilinderkop dienden te worden vervangen. Een werk dat ik bij gebrek aan special tools liet uitvoeren en wat mij uiteindelijk 750 euro heeft gekost. Er is daar nogal wat werk aan.

Grtz Marc

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

retourslangen zijn al vervangen al ff geleden dus daar ligt het niet aan ja marc ik ben zelf werkzaam bij VW dealer maar deze auto is van mijn zus en daarom dacht ik via deze weg iemand te vinden die dat al had voorgehad ik ga int weekend alle o ringen vervangen van filter en verstuivers controleren het jammere eraan is auto is 5 maanden uit garantie particulier gekocht mja we zullen het zien mja die omega was dat ook common rail??? ik denk het niet hé of toch??

greetz

marc_vdb (0), 16 jaar geleden

Beste,

Neen, geen commom rail maar ik vrees dat daar het verschil niet inzit. Het zijn dichtingen in de cilinderkop waarvoor dacht ik de nokkenas dient te worden uitgebouwen om die te kunnen steken.....Ik had daar ook last van en mijn oprit helt ook nogal. Het heeft geduurd tot die plots op een morgen weigerde om nog te starten.....

Marc

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als dat typisch Opel is dan begin ik mij toch vragen te stellen over de betrouwbaarheid van Opel. Zoiets mag toch niet gebeuren of is dat een manier om auto's goedkoop te fabriceren en nadien de klant te pluimen? Sorry hoor!

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

probleem opgelost, starter vervangen en is in orde

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

dit lijkt wel een 1 april mop,hoe kan het dan zijn dat als hij loopt zoals jij beschrijft en je trapt het gas in dat hij dan niet reageert,heeft toch niets met je startmotor van doen en als je je kelder uitrijd en hij slaat 3 x af kan toch niet aan je startmotor liggen

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=robby10030]dit lijkt wel een 1 april mop,hoe kan het dan zijn dat als hij loopt zoals jij beschrijft en je trapt het gas in dat hij dan niet reageert,heeft toch niets met je startmotor van doen en als je je kelder uitrijd en hij slaat 3 x af kan toch niet aan je startmotor liggen[/quote]
ja dat klopt ook maar ik heb na opel dealers gebeld en wisten ze het te zeggen wat dat was komt precies wel meer voor soms is de logica ver zoek.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

onvoorstelbaar,ik denk dat de andere die hierop gereageerd hebben ook wel hier raar van opkijken, zo zie je maar ,,weer wat geleerd,,.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.