Opel Corsa: niet aanslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z12xe

Hallo,

Klant kwam met auto waarvan het motorstoringslampje brand. Proberen uit te lezen met KTS maar kan geen communicatie met de auto krijgen. Met geen enkel systeem van de auto. Auto rijd overigens normaal. Heb even de accupool losgehaald, maar had dit beter niet kunnen doen. Auto slaat nu niet meer aan. Zekeringen en relais gecontroleerd maar niets vreemds kunnen ontdekken. Heeft iemand dit als eens meegemaakt? Moet ik nu vrezen dat de ECU overleden is?

Alvast bedankt,

Dick

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jhl (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je geen raad weet Dick. Vervang dan eens de krukassensor. Deze gaat heel regelmatig stuk bij dit type motor en kost niet overdreven veel om toch iets te wagen. Wij hebben ongeveer identiek geval gehad vorig jaar. Benzinepomp draait toch?

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

Je kubt de krukascensor ook controleren of hij een wisselspanning afgeeft

jhl (0) PRO, 8 jaar geleden

Dick, ik zie dat het een 2003 is. Is het dus al een type C? Als dit het geval is moet je je dashbord eens bekijken of dit werkt. Als je de kilometerstand niet ziet ligt het probleem in de tellerklok.

Dick Wijngaard (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb de auto in de werkplaats staan maar nog geen tijd voor verder onderzoek. Van het dashboard doet alles het gewoon, auto heeft overigens nog maar 23000km gelopen.Ja het ie een corsa c

Dick Wijngaard (0) PRO, 8 jaar geleden

Benzine pomp word niet aangestuurd, ontsteking ook niet. Denk toch dat het is iets met motorelectronica termeer omdat ik deze niet kan uitlezen en na het stroomloos geweest te zijn op de een of andere manier niet meer funcioneert. Aangezien ik geen Tech van Opel heb en niet weet of je met Opcom een ander regelapparaat kunt coderen denk ik toch dat het autotje naar de opel moet of direct naar de desgauce.

Dick Wijngaard (0) PRO, 8 jaar geleden

Probleem opgelost. Had twee storingen. Was een beetje op het verkeerde been gezet omdat de auto gewoon funcioneerde maar met brandend motor storingslampje. Omdat ik de auto niet kon uitlezen heb ik de accu even losgekoppeld en daarna wilde de auto niet meer aanslaan. Later vertelde me de eigenaar dat het dashboard ook wel eens raar deed. Er ging me toen een lichtje branden. Stekker achter instrumenten paneel gerepareerd en daarna kon ik wel uitlezen. Krukassensor defekt. vervangen en rijden maar.

popey (0), 8 jaar geleden

geweldig, bedankt voor de terugkoppeling van de oplossing.
mijn vrouw heeft ook een Corsa C van 2003 Z12E.
zal het goed onthouden.

popeye

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.