Opel Corsa D: nieuwe stuurstang?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 74

Hallo,

Ik heb vorige week een Opel Corsa uit 2011 gekocht via een particulier. Bij thuiskomst hoorde ik bij het rijden over een hobbelige weg een trillend geluid onderin het stuur. Bij de proefrit viel me al op dat er veel speling in het stuur zat, maar volgens de kennis die ik had meegenomen lag dat aan de brede banden (achteraf dus niet). Vandaag heb ik een garage er naar laten kijken voor de diagnose... nu blijkt de koppelstang van het stuur kapot te zijn en moet er een nieuwe Opel stuurstang in.. kosten: 720 euro. Hoe kan zo'n jonge auto van nog geen 5 jaar oud nou zo'n zware beschadiging oplopen? Opel had dit nog nooit meegemaakt, zo'n ernstige beschadiging. Of klinkt dit als oplichting van de garage?

groetjes Mieke

Mieke74

Geplaatst door Mieke74 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (135) PRO, 7 jaar geleden

Als je zeker wilt weten rij je naar een andere garage. Een opel specialist bijvoorbeeld.

Mieke74 (0), 7 jaar geleden

Ja, dat ben ik al van plan. Vroeg me alleen af of dit klinkt als oplichting, of dat dit wel degelijk kan bij een auto van nog geen 5 jaar oud (koppelstang kapot).

Highway (135) PRO, 7 jaar geleden

Moeilijk te zeggen. ik heb die ervaring niet met opel, maar zit de bout niet los of zo?

Mieke74 (0), 7 jaar geleden

De koppelstang was kapot, zat inderdaad los/zat speling in. Ze konden niks aandraaien, dus moest er een compleet nieuwe stuurstang in, volgens hun. Ik ga deze week naar iemand anders voor een second opinion..

ronny530 (0), 7 jaar geleden

De diagnose van de garage klopt wel en het bijbehorende kostenplaatje zal ook wel juist zijn. Het kan maarzo zijn dat de vorige eigenaar de auto danig heeft mishandeld en vanwege de reparatiekosten van de hand heeft gedaan. Er zullen best garages zijn die de stang goedkoper kunnen vervangen maar het lijkt me stug dat u door de huidige garage wordt opgelicht want de koppelstang is daadwerkelijk defect.

Highway (135) PRO, 7 jaar geleden

Snap ik Ronny. Ik begrijp ook dat ze het zeker wilt weten. Ik ken opel niet zo goed, maar had laatst een meriva waar ze een bout niet hadden vast gedraaid en van daar die rammel bij die meriva. Het is natuurlijk ook een hoop geld.

Het blijkt ook weer dat je echt iemand nodig hebt om een auto te kopen met verstand ervan of bij een bovag autobedrijf.

kaleido 1 (1705) PRO, 7 jaar geleden

Alles wordt tegenwoordig steeds lichter uitgevoerd , dus slijt het sneller .
Hoe breed en plat zijn de banden die er onder liggen , bij te breed/plat , krijgt alles meer op zijn donder , zeker bij veel stadsgebruik , dus meer/snellere slijtage.
Maar een second opinion kan nooit geen kwaad.

Mieke74 (0), 7 jaar geleden

De banden die eronder zaten waren best breed, maat 215/45/17. Als je daar hard mee rijdt over drempels enzo, maak je dan de stuurstang kapot? De schokbrekerlagers voor zijn ook kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.