Opel Vectra: nieuwe uitlaat maar auto doet niets meer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16i

ik had de uitlaat van mijn vectra dichtzitten en heb er van een 18i [een katalysator, tussen en einddemper] onder gedaan maar nu doet hij niets meer. ik heb de vonk gecontroleerd en dat was goed. ook de verdelerkap en rotor zijn vervangen [maar ook dat was niet het probleem].
nu is mijn vraag of het misschien door de uilaat komt??
volgens mij kon ik namelijk wel een uitlaat van een 18i onder een 16i auto doen alleen de voorpijp moest je dan aanpassen. graag een reactie van iemand die daar ook problemen mee had of iemand die mij daar meer over kan vertellen

maatmuis

Geplaatst door maatmuis (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kasperht (0), 17 jaar geleden

Wat bedoel je precies met de auto doet niets meer?
-Draait de motor wel rond als je contact omdraait maar slaat die niet aan?
-Als de motor niet gaat draaien, hoor je dan wel een relais-klik?

maatmuis (0), 17 jaar geleden

de motor draait wel rond en hij gaat wel naar benzine stinken maar hij wil niet aanpakken en als hij al een paar slagen wil maken dan stopt hij er ineens weer mee. het is dan net of hij verzuipt of geen lucht krijgt toegevoerd maar dat snap ik niet omdat er voorheen niets mis mee was

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Katalisator verstopt van de "nieuwe" uitlaat?

maatmuis (0), 17 jaar geleden

de nieuwe katalysator zou dicht kunnen zitten maar ik heb hem zelf onder de 18i vandaan gehaald ivm voorschade en die auto had nog maar 147dz km gemaakt, en liep verder geweldig goed. [zonde eigenlijk,die had ik moeten opknappen]. maar kun je de kat testen op dicht zitten??

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Even de uitlaat losnemen voor de kat, maakt dan wel veel herrie, maar dan testen of de motor wel goed lopen wil (op de herrie na dan) dan weet je dat het uitlaat systeem dicht zit, in dit geval de kat.
Cor

maatmuis (0), 17 jaar geleden

maar ik begin me nu wel af te vragen of ik niet fout voorgelicht ben en of er inderdaad wel een uitlaat van een 1800 onder een 1600 geknutseld kan worden, ik weet het verder niet meer. ik denk me een punthoofd maar het helpt niets.

maatmuis (0), 17 jaar geleden

ik heb de uitlaat eronder los gehaald en geprobeerd te starten, herrie krijg je wel maar starten en blijven lopen doet hij niet.

Frontiman (0), 17 jaar geleden

Heb je toevalig geen draaden los getroken,bijv van je labdasensor.
Zal daar eens naar kijken je weet maar nooit.

kasperht (0), 17 jaar geleden

Lambdasensorwaarden wordt niet gebruikt tijdens starten volgens mij, dus de motor zou gewoon moeten aanslaan zonder deze sensor?

maatmuis (0), 17 jaar geleden

iedereen bedankt voor het helpen maar ik heb nu van alles nieuw op mijn auto en blijkbaar was het....[hoe stom het ook klinkt]...gewoon het benzine filter wat verstopt was.
wel heel toevallig allemaal maar hij doet het weer als voorheen. bedankt voor de andere adviezen.
met vr gr dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.