Opel Overig : nokkenas

Ik heb een vraag over het vervangen van een 1.7diesel station, nokkenas.
Het rondsel aan de linkerkant, waar de distributieriem overheen loopt heb ik los. De rempomp aan de rechterkant ook, net zo als het borgplaatje.
Als ik de nokkenas naar rechts duw(dit gaat ongeveer een cm) dan blijft de as steken achter de hydrolische slepers.
Is er speciaal gereedschap nodig om deze (twee stuks) in te duwen zodat de nokkenas verder kan schuiven?

Verder hoe domonteer ik de krukas polie, zodat ik de distr. riem kan vervangen?

Groet,

martin

Martin7468

Geplaatst door Martin7468 , lid sinds 18 jaar geleden

4 Reacties

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

krukaspoelie bout losdraaien en e poelie is los. overigens valt dit niet mee....

wat de nokkenas betreft...als je de distibutie plaat verweiderd..en de lagerkappen los hebt moet de nokkenas er gewoon uit kunnen denk ik....

Martin7468, 18 jaar geleden

Ok hoe blokeer je de krukas? Het enige punt die dat mogelijk maakt is het rondsel van de dieselpomp. Echter dit lijkt mij niet de juiste, want dan komt alle kracht voor het losdraaien op de distr. riem.

De nokkenas is ook wel los, maar na 1cm schuiven, blijft deze met de (lagers) hangen achter de klepslepers. Tenzij het de bedoeling is om deze dan met bv een schroevendraaier in te drukken, zou daar toch een betere oplossing voor moeten zijn.

basje PRO, 18 jaar geleden

hallo martin er is speciaal gereedschap bij de dealer on de slepers en kleppen naar beneden te druken zodat je de nokkenas eruit kunt schuiven. en de krukaspoelie als daar een centrale bout zit met 4 kleintjes eromheen dan moet je die 4 kleintjes eruit draaien en kun je de poelie er af halen met een beetje geweld(stukje hout en een hamer) als je maar een grote bout in het midden hebt dan moet je die los halen.blokeren van de krukas gaat niet helaas gewoon met de luchtsleutel en hij is zo los zo vast zitten ze meestal niet. veel succes basje

Martin7468, 18 jaar geleden

De opel dealer wist mij vanmorgen inderdaad ook te vertellen dat er speciaal gereedschap bestaat om de slepers eruit te halen. Ze waren helaas niet erg happig om dit uit te lenen cq verhuren oid.
Een ander alternatief was om de kop te verwijderen. Daar ben ik weer niet zo happig op. Eens kijken of ik nog ergens anders dit speciaal gereedschap kan halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.