Opel Overig 1994: Radio speelt luider

Bouwjaar: 1994

Wanneer ik de radio laat aanstaan en het contact afzet en daarna zet ik het contact weer op, speelt de radio ineens luider dan initieel.

Iemand enig idee wat de reden hiervan kan zijn ...

sheyse

Geplaatst door sheyse , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

remco9422 PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je de radio gewoon op de geschakelde plus geinstalleerd. Dit is perfect. Dus als je het contact er van af haalt, gaat de radio in princiepe uit. Zet je hem erna weer op contact, dan gaat de radio weer aan. Sommige radio's (en dus waarschijnlijk ook die van jou) hebben een ingesteld "start volume". Dus ze gaan altijd op een ingesteld volume spelen als je hem aanzet. Zet jij hem tijdens het rijden op bv. 20 en je schakelt uit en weer aan, kan het best zijn dat de radio weer gaat spelen op ingesteld volume 10.

Gr.
Remco

remco9422 PRO, 17 jaar geleden

Nog ff ter verbetering, in jou geval zet je hem misschien tijdens rijden op 10 en speelt ie later na het contact weer op ingestelde 20...

abbeyrules, 17 jaar geleden

om dit te voorkomen kan je de plus ipv de geschakelde op de constante zetten, hierdoor blijven de presets van de radio bewaard bij het uitschakelen, dus ook je volume. Nadeel is dat je de radio met de hand moet uitschakelen als je uit de auto stapt.

Opeltje PRO, 17 jaar geleden

wat voor radio zit er in?

sheyse, 17 jaar geleden

Momenteel nog de orginele radio van de Opel Corsa.

Opeltje PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk radio defect. probeer eens nieuwe software in de radio te laten zetten bij de dealer (code index)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.