Opel Vectra: Nokkenaspositiesensor geeft onjuist toerentalsignaal

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: x20xev

Goedendag,

Een vraagje ik heb een storing met mijn vectra hij geeft 2 codes aan;

24#Snelheidssensor geen of onjuiste signaalspanning

en

92#Nokkenaspositiesensor geeft onjuist toerentalsignaal

de eerste is voor mij duidelijk tenminste mijn kilometerteller doet het niet meer terwijl mijn toerenteller het gewoon wel doet is hier zelf wat aan te doen en eventueel zelf te vervangen.

de tweede daarbij heb ik geen idee wat die doet ja de positie van de nokkenas maar is daar nog wat aan te doen stekker controleren of iets dergelijks of de sensor vervangen.

Mijn vraag is dan ook of dit eventueel zelf te maken is allemaal?

En volgende vraag of beide storingen kwaad kunnen?

Bedankt alvast voor jullie tijd en reacties.


Koen Nieuwenburg

koendesign

Geplaatst door koendesign (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Sesnor nokkenas positie gaat vaak kapot.

laat deze vervangen en inleren.

Willem

cdk (0), 14 jaar geleden

Koen,

1. Als je kilometerteller het niet meer doet, komt er ook geen elektrisch signaal meer van de kilometerteller naar je stuurapparaat. (storingslampje MM [MotorManagement] gaat enige tijd na het breken van de km.kabel branden (kan wel een dag duren; bij mij na plm. 600 km)
Kilometerkabel dus vervangen.

Kilometerkabel is zelf wel te vervangen, rubber afdichtring kabel/schutbord wel moeilijk bij te komen. Moet wel het teller/meterpaneel los maken, dan kun je erbij om de kilometerkabel los te maken. Stuurkappen verwijderen; midden afsluitplaat los trekken; plastic deel boven meterpaneel verwijderen en wat er verder nog moet worden losgeschroefd.
In de versnellingsbak kan de andere kant van de kilometerkabel ook zijn afgebroken [vierkante gedeelte]. Dit kun je eruit krijgen door het bijbehorende deel uit de bak te schroeven (1 boutje) en in petroleum te leggen en er na enige tijd voorzichtig er uit te kloppen.

2. Nokkenassensor probleem zit meestal in de stekkercontacten. Deze worden heel warm en de aders oxideren met de kabelschoentjes. Opel heeft hiervoor een nieuwe nokkenassensor met bijbehorende kabel en stekker uitgebracht.

Hoop dat je hier een beetje mee verder komt.

Ramon80 (0) PRO, 14 jaar geleden

staat je distributie riem niet te slap? want dan kunnen deze motoren die fout ook geven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.