Opel corsa: Oliedop vast

Bouwjaar: 1999

Ik heb deze auto net aangeschaft, maar het oliepeil is in een paar weken tijd redelijk gedaald. Ik wil dit nu dus bijvullen, maar ik krijg met geen mogelijkheid de oliedop eraf. Dit is toch gewoon linksom draaien? Is er een truc om deze toch los te krijgen, of moet ik er maar gewoon een grote waterpomptang op zetten?

Gerben

Gerbstar

Geplaatst door Gerbstar (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

Er is geen truc voor (zover ik weet). Het rubber in de dop is waarschijnlijk vast gaan plakken aan de vulopening. Probeer met een doek (of waterpomptang) de dop los te draaien dan heb je iets meer grip, blijf kracht zetten zodat de pakking kans heeft om "los te scheuren".

Gerbstar (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, het is inmiddels gelukt met de waterpomptang. Nu nog kijken hoe snel het oliepeil zakt. Vanmiddag zag ik aan de onderkant van mijn rechter voorspatbord oliedruppels zitten, dit kan toch haast geen motorolie zijn? Ik vrees dat dit eerder van de schokbreker komt. (maar de auto is net APK-goedgekeurd)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.