Opel Vectra: Olielek dichting kleppendeksel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: Ecotec 1600i XLX Gl young

Hoi, is er iemand die soms weet of er in het forum het volgende al eens aanbod gekomen is: hoe een kleppendekseldichting te vervangen van een Ecotec motor 1600i XLX GL Young van een opel Vectra bwj 1996.
Moest het niet zo zijn zoek ik nl meer info hier over hoe ik dit het best aanpak. Heb wel wat kennis van autotechniek. Zijn er sites waar ik dit in woord en of beeld kan zien? Waar moet ik zeker op letten? Alle info is welkom.
Graag jullie hulp.
Groetjes,
Vectrasky

Vectrasky

Geplaatst door Vectrasky (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij is het niet meer dan even de slang van de carterontluchting los halen en de boutjes van het kleppendeksel te demonteren..

Veel plaatjes heb je er niet voor nodig, zeker als je enige kennis hebt zoals je zegt, moet dan geen probleem zijn, even goed kijken, dan kom je er wel..

We praten toch echt over de kleppendekselpakking en niet de koppakking toevallig ?

Gr Stefan

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan84, idd over kleppendeksel. Olie loopt van bovenaan langs de motor en valt zo op de hete verdeelkop van mijn uitlaat en dit ruikt enorm en pakt op de adem. Je kan de dichting zien zitten en deze is door olie doordrongen. Ik wist niet dat het zo eenvoudig zou zijn. Moet ik geen krachten in acht nemen met het terug vastzetten van de bouten enz..... Moet motor volledig koud hebben hiervoor enz.....
Greetz

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Vectrasky..

Ja inderdaad, veel stelt het niet voor..

Je kan de werkzaamheden gewoon bij koude motor uitvoeren, de kleppendeksel vast zetten met 8 NM, dus iets meer dan handvast zullen we maar zeggen, De pakking zelf kost een paar euro en is zo vervangen, zie voor onderdelen : www.partsbase.nl

Gr Stefan

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Stefan, ik zal het zo eens proberen. Ik laat volgende week een seintje of het gelukt is. Alvast bedankt voor de hulp.

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Stefan, ik heb het dit weekend nog niet uitgevoerd. Ben op zoek geweest naar een momentsleutel.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je hoeft niet extra een momentsleutel te kopen voor het kleppendeksel vast te zetten, vernieuw gewoon de pakking, draai het deksel handmatig kruislings vast, en trek ze na met de sleutel, gewoon vast = vast, dat is voldoende..Voor de kop of lagers onder in het blok vast te trekken zou ik wel een momentsleutel gebruiken, maar is niet perse nodig voor het kleppendeksel.

Gr Stefan

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Stefan, nu ben ik even niet mee, wat bedoel je met de kop en lagers onder in het blok? Is er nog iets buiten het deksel, de 8 schroeven aan de bovenkant, de inlaatcollector, bougiekabels en kabel stekker wat ik moet losmaken?? Ik heb er geen schema's van en op internet vind ik voorlopig enkel foto's van het vorige ecotec model van motor. Het deksel gaat precies aan de linkerzijde in de zwarte afscherming waar de polie's in staan en de overbrengingsketting of riem zit denk ik. Aan de zijkant staan hier 3 kleinere torxschroefjes, moet ik deze ook los maken of komt het deksel daar gewoon onder uit als ik het bovenkant los heb gemaakt? Is het een probleem voor de dichting van de inlaatcollector. Ik moet deze demonteren want die staat boven op mijn kleppendeksel. Zit daar überhaupt een dichting tussen en éénmaal los geweest is het dan aangewezen deze te vervangen? Er komen ook nog enkele darmen aan het deksel, gewoon ringen dichtknijpen en darmen afhalen? Kan geen kwaad met vloeistoffen of dergelijke????
Das teen en tander he mijn vragen. :-)

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Hallo allen, vorig weekend dichting vervangen zonder enig probleem. Dank aan Stefan84 voor zijn hulp.
Gr vectrasky

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback Vectrasky!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.