Opel Astra GSI: Olielekage

Bouwjaar: 1992

Hallo mensen...

Ik heb zaterdag een opel astra gsi 8v gekocht en was er helemaal blij mee. Vandaag was dat echter heel snel afgelopen.

Kwam vanmorgen bij mijn auto en er lag een klein plasje olie onder. Ik natuurlijk het oliepijl direct gecheckt, maar dit zag er goed uit.
Vandaag wel ff mee gereden, maar rustig aan gedaan.

Vanavond met Marcel (Marcel 2.0 8v) even er naar gekeken. Wat blijkt: Hij lekt olie langs het vliegwiel. Tevens zit er een kleine hoeveelheid olie aan de andere kant van de koppeling+drukgroep (op de as).

Mijn vraag is nu: Weet iemand wat dit kan zijn en of dit goed te repareren is en wat eventueel de kosten zullen zijn. Alle hulp is welkom! Ik zit echt ff te balen.

Ik heb zojuist nog het oliepijl gecheckt en deze zat iets over het max... Kan het zijn dat ie olie uitspuwt ofzo?

Groetjes,
Bas

Blue-

Geplaatst door Blue- (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

met een beetje geluk heeft hij de overtollige olie er gewoon uitgespuugd en zal er denk ik teveel olie in hebben gezeten.

let op bij het bijvullen dat te veel olie net zo slecht is voor de motor als te weinig olie. ( waarom weet ik ook niet precies meer)

groetjes,
martin.

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk de krukas keerring bij het vliegwiel defect. maar om dit zeker vast te stellen zul je hem goed schoon moeten maken een proefrit maken en dan eens goed kijken waar de olie precies eruit komt.Ik zou eens eerst goed kijken of de olie niet vanaf boven komt bv klepdekselpakking, grote keerring van vliegwiel in wel een redelijke klus dus, bak moet eruit ,veel werk echter onderdelen valt wel mee,succes

Blue- (0), 19 jaar geleden

Ik hoop niet dat de keering kapot is.

Dit betekent automatisch dat de bak eraf moet en dan de keerring moet vervangen? Welke onderdelen kan ik dan direct goed vervangen? (ben dan toch bezig)

Alvast super bedankt!

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik hoop het voor jouw ook niet maar het zit er wel in. als je de bak los hebt zou ik de koppeling in ieder geval controleren/vervangen bij twijfel, maar om nu gelijk dit alles te zeggen eerst eventueel goed schoonspuiten(bv hogedrukreiniger) en dan echt goed kijken waar het eruit komt zodat je zeker bent wwaar het eruit komt.dit kan best lastig te vinden zijn dus succes

Blue- (0), 19 jaar geleden

Ik heb vandaag contact gehad met de Opel dealer. Volgens hun was het inderdaad de keerring. Ze wouden me wel helpen met het monteren, als ik de bak los had dan konden hun hem er zo inzetten (gratis!). Het enige wat ik dus moet doen is de bak eraf halen.

Is het dan slim om meer te vervangen?
-keerringen van aandrijfassen (moet 1 hoes toch vervangen)
- koppeling?
- oliefilter enzo natuurlijk ook direct.
- pakking van karterpan

Nog meer dingen waar je dan makkelijker bij kan?

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

Controleer je carteontluchting. Als deze niet goed werkt kan er een overdruk opgebouwd worden en een of meer keerringen 'eruit persen'

Blue- (0), 19 jaar geleden

Waar zit deze ontluchting?

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

slang komt uit je klepdeksel en gaat weer naar je inlaattraject

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe is het ermee Bas??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.