Opel Zafira 1.8 16v: olieverbruik en stroef schakelen

Bouwjaar: 2000

Ik lees veel over het olieverbruik van de zafira diesels; is hier ook iets van bekend bij benzinemotoren? heb recent een zafira aangeschaft en heb nu na zo'n 2000 km al wat moeten bijvullen (80.000 op de teller).
verder vind ik 'm stroef schakelen. Is dit te verhelpen ?

Kaijzel

Geplaatst door Kaijzel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

het stroef schakelen is een kwestie van de pook onder de pookhoes smeren. wat het verbruik betreft..heb je ook gepeild toen je de wagen kreeg?

nielsvianen (0) PRO, 20 jaar geleden

de pook kan je uitlijnen, bakolie controleren

Kaijzel (0), 20 jaar geleden

Dank voor de snelle responsen! zal de pook smeren en controleren. Oliepeil was ok toen ik hem kreeg. 1e melding "check oil-level" kreeg ik na 500 km. Oliepeil toen gecheckt en was ok. na 2e melding was peil laag. Is die boardcomputer sowieso ingesteld om na elke 500 km een melding te geven?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

nee, de melding komt alleen als het peil inderdaad niet goed is. mogelijk is de software te gevoelig van het display. opnieuw laten programeren/ van nieuwe software laten voorzien bied uitkomst denk ik.

Kaijzel (0), 19 jaar geleden

Nog een vraagje over de gebruiken motor-olie; ik gooi en nu 10W40 in. Klopt het dat het olie verbruik van deze motor terug te dringen is met een 5W30?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.