Opel Vectra: Onderhoudsinpectielampje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

Afgelopen weekend passeerde onze Vectra de 100.000km. De eerste keer nadat ik nadien de motor startte, lichte het onderhoudsinspectielampje op. Dit betekent dus dat de auto aan onderhoud toe is. De volgende vragen komen echter bij mij op:

1) de auto heeft bij 80.000km een grote beurt met alles er op en eraan gehad en mij is verteld dat de interval 30.000km is, niet 20.000.
2) het lampje laat alleen een oliekannetje en een moersleutel zien, maar bij eerdere keren stond er ook een kilometrage bij, nameljik 10.000, 1.500 of 500, nu niet. Betreft het hier dan een ernstiger melding? De auto rijdt namelijk nog steeds gewoon, zonder opvallende zaken.

Bij voorbaat dank voor reactie en met vriendelijke groet,

Aad

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kleijn (0), 13 jaar geleden

is het niet gewoon een storinkje geweest
in de elektronica ??
of komt het steeds terug

Doix (0), 13 jaar geleden

Dank voor je reactie. Sinds ik de 100.000km heb gepasseerd, wordt het oliekannetje en moersleutel steeds getoond als ik de auto in contact zet en gaat het lampje uit zodra ik start. En als ik de auto uitzet, dan wordt het lampje ook een seconde of 5 getoond. Ik heb dit lampje eerder gezien, zo tegen de 80.000 beurt maar toen stond er dus een kilometrage bij, 10.000, toen 1.500, toen 1.000 en uiteindelijk zelf 500, maar nu staat er niets. Ik vraag me dus af wat dit dan betekent ..... er lijkt geen storing te zijn en de olie zag er nog goed uit.
Iemand die weet op welke 'triggers' een dergelijk lampje gaat branden? Kilometrage, bepaalde staat of niveau van vloeistoffen of staat van distributieriem of aantal gemaakte toeren oid?

Met vriendelijke groet,

Aad

kleijn (0), 13 jaar geleden

ik vraag dit aan je omdat ik met dezelfde auto ryd
heb daar inmiddels 60000 bij gereden na de laatste beurt
en er is nog niets gaan branden wel heb ik hem tussentijds gereset
misschien dat het daarom wegblijft
en ik rij ook op de ecomodus

Doix (0), 13 jaar geleden

Ecomodus? Wat is dat of hoe krijg je dat voor elkaar? Of heb je een zeer behoudende rijstijl waardoor de auto gewoon minder onderhoud nodig heeft?

Na de 80.000 beurt bleef dat lampje ook even branden en toen is de zaak ook gereset, men vertelde in de garage dat dat nog gedaan had moeten worden. Maar toen stond er steeds 1.000 of 500 in datzelfde lampje en nu staat er geen kilometrage. Als je enkel reset, gaat 'de auto' vanaf dat moment pas tellen, dus als je al 20.000km had gereden na de laatste beurt en je reset hem, dan kan er rustig nog eens 30.000km overheen gaan voordat het lampje weer oplicht, althans, zo begrijp ik het hier op dit forum. Enkel een reset via een zogeheten Tech-2 werkt echt, althans, dat zie ik nu want na 20.000km begint het lampje dus weer te branden.

Ik heb de Opel garage gebeld en die zeiden dat er dan onderhoud nodig was, maar waren verrast dat er geen kilometrage aanduiding was. Ik kreeg het advies om het even aan te zien. Ik las hier op dit forum dat dit lampje bij turbodiesels nog wel eens kan oplichten in verband met gloeibougies oid en dat de motor in noodloop kon gaan, maar daar is bij mij geen sprake van met een z18xe benzine motor, ook niet die noodloop ..... ik ben dus nogal verrast eigenlijk ....

Met vriendelijke groet,

Aad

Grtz,

Aad

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

het zal idd het onderhouds lampje zijn, en na 20.000 is het niet heel erg vreemd dat het gaat branden.
de auto bepaald zelf waneer hij onderhoud nodig heeft en dat kan vanaf 15.000 zijn tot ik dacht max 35.000 maar dat weet ik niet zeker.
en wat volgens mij ook nog kan is dat ze het aantal dagen verkeerd hebben ingegeven en dat er daarom geen kilometers bij staan (???)

marc

kleijn (0), 13 jaar geleden

ja klopt helemaal
als je hem reset begint die weer opnieuw
ik weet niet waar je woont
maar woon je in de buurt van 010
heb ik wel iemand die hem met tech kan resetten
laat maar weten via de mail
maar op zich is het niks verontrustends
alleen lastig

Doix (0), 13 jaar geleden

Hoewel ik officieel nog in 015 woon, ben ik eigenlijk vrijwel altijd rond 020 .... maar zeker dank voor het aanbod, rond de zomer krijgt de auto een beurt omdat we weer vakantie gaan vieren. Ondertussen houd ik het in de gaten, maar weet graag alles van de auto waarin ik rijd .....

Grtz,

Aad

Doix (0), 8 jaar geleden

Topic kan gesloten worden, auto is inmiddels verkocht.

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.