Opel Zafira: Onderhoudsschema

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800

Eindelijk!!

De Opel klantenservice meldt mij dat ze geen onderhoudsschema van een Zafira hebben. Echt met zoveel worden werd me dat verteld. Ongelofelijk voor zo'n organisatie!! Van een garage uit Limmen kreeg overigens een lange PDF met het onderhoudsschema van verschillende Opels. Dank daarvoor.

Maar ik had nog contact met die Opeldealer. Na enkele chatgesprekken via de website van en verschillende mails naar deze Opeldealer, plus in de laatste mail aangekondigd dat ik Radar in ging schakelen, een onderhoudsschema in mijn mailbox. Toen kon het wel. Waarom het nou zo moeilijk was, is me niet duidelijk. Maar ik kan nu vooruit.

Groet
Christ

Christ

Geplaatst door Christ (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Christ (0), 8 jaar geleden

Ik rijd een Opel Zafira 1.8, 111 Edition uit oktober 2010. Ik rijd er ongeveer 20.000 km per jaar mee (nu: 105.000 km), deels met een caravan erachter. Ik ga jaarlijks voor mijn onderhoud naar een erkende Opel dealer. De auto heeft onlangs zijn vijfde jaarlijkse beurt gehad. Omdat ik mijn auto graag in goede conditie houd, zou ik graag het onderhoudsschema kennen van de auto. Ik heb in de papieren gezocht die bij de auto zaten. Ik heb op internet gezocht. Maar ik kan er niets over vinden. Kan iemand me aan een onderhoudsschema helpen? Hoe vaak moeten de bougies worden gewisseld? Moet de remolie elke twee jaar worden vervangen? Wanneer moet de distributieriem worden vervangen? En de verschillende filters: hoe vaak moeten die worden vervangen? Etc., etc.

Ik betwijfel namelijk of dit bij het jaarlijkse onderhoud goed in de gaten wordt gehouden. Bijvoorbeeld: mijn remolie is bij de tweede beurt vervangen en dat was toen blijkbaar erg belangrijk, maar is sindsdien niet meer vervangen. Hetzelfde geldt voor de Interieurfilter.

Kortom: met een compleet onderhoudsschema kan ik dat zelf mee in de gaten houden en kan ik grote schade of ellende (een defecte distributieriem) misschien voorkomen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Christ

kaleido 1 (1860) PRO, 8 jaar geleden

Waarom vraag je dit niet bij de dealer waar de auto in onderhoud is , die kunnen je toch haarfijn tekst en uitleg geven , die hebben ook de onderhoudsintervallen bij de hand , kun je ze meteen je vragen voor leggen.
Bepaalde vragen kunnen wij niet oplossen , problemen bespreek je toch rechtstreeks met diegene die de auto onderhoud.
Er zit geen serviceboekje bij waar de onderhoudsbeurten in afgestempeld worden ? daarin staat ook alle relefante info die je nodig hebt.

Christ (0), 8 jaar geleden

Ze maken er een potje van zoals ik had geschreven. Zie voorbeeld van de remolie. En nee in mijn onderhoudsboekje zit geen schema wanneer de verschillende zaken moeten gebeuren.

Maar het is blijkbaar een moeilijke vraag, want zowel Opel klantenservice als een grote landelijke dealer sturen me van het kastje naar de muur.

Ik houd nog even vol.

Groet,
Christ

kaleido 1 (1860) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb hier een zafira staan van 2008 1.8 16v
Daar zit een instruktieboekje bij , waar alles netjes in staat blz 12
Bougies elke 4 jaar of 60.000 geld ook voor luchtfilter
Remolie elke 2 jaar
Distributie elke 4 jaar of 60.000
Motorolie 30.000 of jaarlijks met filter natuurlijk .

Christ (0), 8 jaar geleden

Ik heb inmiddels van de klantenservice van GM Nederland bericht gekregen dat zij geen onderhoudsschema hebben!!! Zij geven wel aan dat de distributieriem elke 120.000 km moet worden vervangen en de bougies elke 60.000 km.

De dealer in mijn woonplaats vindt overigens een nieuwe distributieriem om de 150.000 km genoeg.

En in jouw instructieboekje staat dat de distributieriem elke 60.000 km moet worden vervangen.

Wie het weet mag het zeggen.

En daarom ben ik dus op zoek naar het officiële onderhoudsschema. Stel ik rijd mijn motor aan gort door een gebroken distributieriem, dan komt men (= Opel of GM) er altijd mee weg en kan ik enige coulance wel vergeten. Ik denk overigens dat het motortype verschil kan maken. Ik heb een 1.8 type Z18XER en het model wat ik heb heeft in 2010 net voor ik hem kocht een lichte aanpassing gekregen. Misschien dat dat het verschil maakt?? Maar de garage of Opel Nederland of GM Nederland moeten daar toch duidelijkheid in kunnen verschaffen.

Ik wacht nog even die grote landelijke dealer af of die me kan helpen.

Wordt vervolgd.
Christ

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.