Opel Vectra: Onregelmatig lopen bij stationair toerental

Bouwjaar: 1995

Wie o wie kan mij vertellen wat er aan de hand is met een vectra-A 1.8i (8v) met opel gasinstallatie (Koltec). Het volgende probleem doet zich voor. Als de auto stationeer draait komt deze op een gegeven ogenblik op een dusdanig laag toerental dat de computer hem weer bijtrekt naar 2000 a 3000 toeren en dan weer aflaat zakken naar stationair. Wat mij opvalt is dat de wagen onzetten bokkerig stationair draait (net een diesel). Ik heb bougies, bougiekabels vevangen, computer 1/2 dag van de accu gehad, maar niets helpt. ALs je rijdt, is er niets aan de hand.
LPG/benzine maakt geen verschil!
In welke richting moet ik denken?

biomus

Geplaatst door biomus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

je verteld er niet bij wat hij op benzine doet. als hij op benzine goed is,zou de lpg instalatie eens af laten stellen.

biomus (0), 19 jaar geleden

Opeltje,

Ik weet dat je de berichten snel (moet wel, want je beantwoord er veel! Toppie!) leest en soms overdingen heen leest. De een na laatste regel geeft aan dat ie ook op benzine niet goed staionair draait. Bij deze :-)

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

je hebt gelijk...ik denk dat je stationair stappenmotor of een vacuumlek in het inlaattraject de boosdoener is.

biomus (0), 19 jaar geleden

Even nog aangeven: Het was een te laag toerental in combinatie met een hardgeworden membraan van de gasconverter! DIt gaf ook de 44 aan bij het motormanagementlampje. Althans dat hoop ik. Heb het tot nu toe niet weer gehad!

Groeten, Biomus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.