Opel Vectra A C20NE: korte schok

Bouwjaar: 1994

opel vectra A C20NE
Bij deze wagen is de luchtmassameter , krukasssensor en stuurapparaat reeds vervangen omwille van een korte hevige schok soms bij het rijden . Tegelijkertijd pinkt het motorlampje efkes . Ontsteking oké , benzinedarmen vervangen + Relais benzinepomp .
Deze wagen doet het maar 1 of 2 keer voornamelijk als de motor koud staat .
Ik heb geen idee meer wat het zou kunnen zijn .

Help !

Geplaatst door

opc8275 (0)
badge

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Beste OPC

Ik heb ook eens zoiets gehad en een nog stommere fout begaan. Ik heb op een gegeven moment onderhoud gedaan en ook de bougies vervangen. Alles liep keurig, maar naar een paar weken ging hij bokken en knallen. Onsteking en alles nagekeken, maar alles werkte. Alles nagekeken maar niets hielp. Wilde ik de auto van elende naar de sloop brengen. Ik dacht, zulke nieuwe bougies wil ik niet bij de sloop achterlaten. Deze heb ik eruit gehaald en de nieuwe erin. Nu de hele weg naar de sloop geen probleem gehad. Ik met de auto weer terug en de 'nieuwe'bougies erin. Wat denk je, probleem terug. Ik heb de bougies bekeken en gemeten en kwam erachter dat er wel verbinding was, maar zeer hoog ohmig. Dit zorgt er dan voor dat de vonk te traag aankomt, waardoor de motor op die cilinder als het ware terug wil lopen.
Bekijk ook eens de kabels. Deze zetten uit als het warm is. Bij koude motor slechte verbinding (Vonkoverslag), bij warme motor redelijke tot goede verbinding. De kabels moeten minder dan 10 Kilo Ohm zijn!!
suc6

biomus 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.