Opel Astra 2.2 DTi: Onstar

Bouwjaar: 2003

Hallo,

Zijn er hier mensen die weten wanneer het "Onstar" systeem in Nederland gaat werken ?? Ik begrijp dat het in Duitsland wel in gebruik is maar verder wordt je op de Opel site(s) weinig wijzer :-( Ik heb in mijn auto een navigatiesysteem met onstar maar gebruiken kan je het niet... in de USA gebruiken miljoenen mensen in GM's dit systeem al ?? Heeft Opel of GM plannen in deze richting ??

zeeuw32

Geplaatst door zeeuw32 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fvogel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dankzij de paranoïde instelling van het beschermfront voor de persoonsgegevens mogen wij in Nederland niet genieten van de voordelen van ON STAR.

Het probleem is dat de nederlandse auto niet zijn voorzien van een telematica eenheid waar de GPS module voor onstar in zit.
In Nederland zal dit dan ook niet gauw gebeuren, stel je voor dat ze weten waar we rijden! als je niets verkeerds doet is daar toch niets mis mee?

ON STAR heeft als het wel mag werken een aantal voordelen, stel; jij rijdt tegen een boom en je airbags komen er uit, dan kan je waarschijnlijk zelf niet naar 112 bellen, ON STAR kan dat wel en doet dat dan ook voor jou en de hele toeter en bellen winkel wordt voor hulpverlening in gang gezet.

Jammer voor ons Nederlanders, maar het zal er niet aankomen ook.
Je hebt alleen wat aan ON STAR als de telematica eenheid ook in je auto zit, en die hebben wij niet in Nederlandse auto's.

Frank

zeeuw32 (0), 19 jaar geleden

Duidelijk verhaal Frank,

Toch krom dat we door een stelletje bekrompen stumpers zo'n systeem in NL niet kunnen gebruiken... Beetje raar als je weet dat iedereen met een GSM toch al van minuut tot minuut is traceren ?? En de voordelen van OnStar lijken mij groter dan de nadelen, maar goed dat is mijn mening.

Groet, Zeeuw32

fvogel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad jammer, het is een heel mooi systeem en inderdaad, je GSM verraad je toch al, maar dat schijnt niemand te begrijpen.

Het beschermen van onze gegevens heeft iets met ons verleden te maken, in Nederland hadden wij in de tweede wereld oorlog een heel goed persoonsregistratie systeem, we weten de vreselijke uitkomst daarvan.
Er zijn des ondanks de tegen werpingen van eze belangenbeschermers toch overal gegevens van ons opgeslagen waarvan wij niet eens weten dat het voor een ander interessant is om te gebruiken of te bewaren.

ON STAR heeft nog veel meer voordelen, als je geinterresseerd bent wil ik je daar best wel eens wat meer over vertellen.
Wat dacht je van remote support? je auto blaast onderweg de kraaienmars, on star levert de hulp instanties info over de eventuele foutcode, de helpende garage gaat op pad met de betreffende sensor en je bent ter plaatse weer geholpen (dit is uiteraard iets romantischer dan de realiteit, maar toch.....)

Suc7

Frank

zeeuw32 (0), 19 jaar geleden

Tanx for the Info Frank,

Ik wil eigenlijk nix meer weten over OnStar, ik had op de duitse en USA site al gekeken WAT er allemaal mee kan, vond een aantal dingen wel handig zoals openen op afstand en lichten aan uit op afstand als je je auto kwijt bent op een 1 hectare groot P-terrein :-))) Maar gaat toch niet werken dussuh ik ga me niet meer lekker lopen maken :-)
Wat je zegt over registratie in de tweede wereldoorlog is natuurlijk juist en zéér ernstig, misschien moeten wel eens kijken of dit nog een redelijk argument is na 60 jaar en niet louter op sentimenten is gebaseerd.... Je ook al aan dat er overal al databases zijn aangelegd met allerlei info, wat ik koop, hoeveel ik koop, waar ik het koop, nationaliteit en dergelijke. Lijkt me dat er nog wel een database-je bij kan ;-)

CU Zeeuw32

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.