Opel Astra: inhouden

Bouwjaar: 1998

Heren OPEL-kenners:

Mijn astra 1.8EX1 1998 houdt af en toe in. Als je rustig wegrijd met een beetje gas dan lijkt het of de motor even gesmoord word (één seconde) maar rijd vervolgens gewoon goed tot je weer schakelt; dan hetzelfde probleem. Ook doet dit probleem zich voor als je rustig in z’n 5 rijdt (ca. 2000 toeren). Tevens blijft het gas wat langer hangen tussen het schakelen en loopt ie een tikkie sneller sationair (ca. 500 toeren). Dit probleem doet zich alleen voor als de motor warm is. Ik heb het gasklephuis gereinigd met een carburateurreinger (was erg vuil maar nu brandschoon). Onderin dit gasklep huis ontdekte ik een soort sensor (golvend gevormd) welke ook zeer vuil was. Tevens heb ik de EGR-klep eraf gehaald en gereinigd (voor zover mogelijk; weet eigelijk niet hoe je die schoon maakt). Tevens heb ik een nieuw luchtfilter gemonteerd. Bougies zijn vervangen.

Wie weet hoe je dit moet aanpakken? Motormangement lampje gaat niet branden.
Uitlezen bij dealer biedt geen soelaas.
In het verleden al eens de “disbobine” vervangen. Probleem toen opgelost. Waar zit dat ding overigens en wat kost ie? Doe ik het nu wel zelf indien nodig. Dealer vroeg nl. toen 600 euri!!

Help mij en alvast bedankt voor jullie reacties.

Hansch

HP

Geplaatst door HP (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ibo4643 (0), 19 jaar geleden

Hoi Hansch,


Dit soort probleem had ik ook
grote boosdoener EGR die deze problemen veroorzaakt maar toen je hem eraf haalde was de pakking nog goed ? Wat je ook zou kunnen doen is een beetje schuurpapier heel licht opschuren egr reinigen remreinger daarna met kruipolie insmeren goed in de gaten van de egr daarna deze weer goed terug monteren .
je hebt ook de Gasklepselmotor en de Gaskleppotentiometer deze bijden zorgen ook op tijd openen dicht gaan van je gasklep voor je onstekingstijdstip. Maar heb jij dan geen luchtmassameter ?


Groetjes

Atilla,

HP (0), 19 jaar geleden

He Atilla,

bedankt voor je reactie. Ja de pakking was nog goed. Heb hem niet opgeschuurd maar dat doe ik alsnog. Ik heb de egr schoongemaakt met carburateurreiniger, maar jij zegt dat ik dat moet doen met remmenreiniger. Hoe doe ik dat precies? Gewoon inspuiten of moet ik nog iets indrukken? Dan het gasklephuis. Moet ik hier ook aan de buitenkant nog iets reinigen en smeren? (oliën) Jij hebt het over een gaskleppotentiometer en een gasklepstelmotor. Moeten deze twee tegelijk bewegen en kun je dat zien? Een luchtmassameter heb ik wel (zit tussen luchtaanvoerpijp naar gasklephuis). Ik heb de stekker tijdens stationair draaien eraf getrokken en toen ging de motor heel slecht lopen en ging het motormanagement lampje branden. Na ongeveer 20 seconden ging deze weer uiot en liep de motor weer "normaal" (noodloop?) Een bijkomend verschijnsel is dat het de motor het moeilijker heeft om zijn stationair te "vinden" (schommelende toerenteller) zakt eerst naar ca. 500tpm en gaat vervolgens naar ca 1200 en vind dan uiteindelijk na een keer of 3 zijn normale stand.

Help mij, ik weet het niet meer!!!!

ibo4643 (0), 19 jaar geleden

Ok ok het reinegen met carburateur reineger kan ook wel gewoon erinspuiten even de vloeistof erin laten daarna kan je met een oorstaafje kruipolie of kroon olie in de gaten smeren ook de opverlakte onderkant van de egr voorderest hoef je de buiten kant niet schoonmaken . over de 2 gasklep .... waarover ik had heeft namelijk te maken met reageren van je gaspedaal als de motor iets later reageert dan heeft het hiermee te maken. Luchtmassameter kan je het beste met REMREINGER schoonmaken als deze ook problemen veroorzaakt ik denkt het wel bij jouw geval maar helpt deze optie niet voor je luchtmassameter dan is hij waarschijnlijk R.I.P.

Tip Haal je accu polen een half uurtje los

Groetjes atilla

ibo4643 (0), 19 jaar geleden

En is het nog wat geworden ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.