Opel Corsa D: Ontkoppelen bobine unit

Van mijn dochter haar Opel Corsa 1,2 (86pk) geeft haar bobine/bougie unit waarschijnlijk de problemen van haar soms horten en stotend rijgedrag. Gevolg Management lampje aan en noodloop. Even later weer normaal rijgedrag. Bezoek aan een garage tijdens normaal rijgedrag levert omdanks uitlezen geen oorzaak op maar verwijzing naarcdeze bobine/bougie unit.
Eenvoudig zelf uit te wissselen maar hoe het aansluitstekkertje te ontkoppelen. Wat oplichhten of wat indukken om deze onbeschadigd weer in een nieuwe unit te kunnen steken. Mogelijk een duidelijke aanwijzing.

matiz driver

Geplaatst door matiz driver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

matiz driver (0), 5 jaar geleden

Zie stekker aansluiting

Dirk71 (0), 5 jaar geleden

Eerst het oranje lipje naar rechts duwen, hierdoor wordt het zwarte lipje wat erboven zit, ontgrendeld, en kun je die naar beneden duwen. Vervolgens trek je de stekker er zo af.

matiz driver (0), 5 jaar geleden

Dank voor de snelle juiste beantwoording. “Complexe” borg maar door advies de 7 polige stekker zo los. Na verwijderder/demonteren bobine, 2x slechte contacten met bougies. 1 stifje van veer ook helemaal gecorrodeerd. 1 doorgebrande/verkoolde isolatie schacht van bobine behuizing.
Wat nu; bobine vernieuwen en maar 4 nieuwe bougies monteren.

Dirk71 (0), 5 jaar geleden

Ik heb meer klachten gehoord over ingebrande contacten enz. bij Opel bobines, maar inderdaad, naast een nieuwe bobine zou ik zeker adviseren om ook de bougies te vervangen. Slechte bougies kunnen ook een oorzaak zijn van het kapot gaan van de bobine.

matiz driver (0), 5 jaar geleden

Wederom dank voor een RE op mijn reactie. Inmiddels een nieuwe bobine(trein) en bougies besteld. Is het nog wijsheid om de bougieschroefdraad of de contactvlakken van de bougie met de bobine unit voor montage nog in te vetten (keramisch of koper vet)?
Vandaag onderdelen besteld en hoop deze morgen te ontvangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.