Opel Agila: Opel Agila hobbelt bij lage toeren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Heb net een Agila uit 2003. Rijdt heerlijk. Maar bij lage toeren tot aan 50 km is het net alsof hij iedere keer ergens overheen rijdt. Trekt niet en stuur trilt ook niet. Banden waren eerst continental maar nu bredere typhons. Toch blijft het gevoel aanwezig. kan het zijn dat het dus aan de band soort ligt of is er meer aan de hand? Lijkt alsof band elipitsch van vorm is. Alle banden zijn ook voorzien van nieuwe loodjes. Is het de stuurstang, een beschadigde velg of hoort dit bij deze auto? Wie kan mij helpen?
Zafira

Realzafira

Geplaatst door Realzafira , lid sinds 14 jaar geleden

19 Reacties

kleijn, 14 jaar geleden

had je het ook met de conti.s ?? typhoon banden staan niet zo best bekend behalve voor je portemonee

Realzafira, 14 jaar geleden

Ja ik had het met de continentals ook. Dat was de reden dat ik andere kreeg, uiteindelijk. Maar ik vraag me af of het niet toch een groter probleem is. Dat kan ik nu in de garantie juist beter weten.

kleijn, 14 jaar geleden

als je toch in de garantie zit zou ik hem door de anwb laten keuren kost een paar centen maar dan weet je wat ik liet altijd een garantie afloop keuring doen ben er niet slechter van geworden groet willem

Realzafira, 14 jaar geleden

Ok, is misschien geen gek idee!!

Realzafira, 13 jaar geleden

Heb bandenspanning verhoogd, is iets beter geworden. Maar trillen blijft aanwezig. Hoop niet dat het in de aandrijfas of remblokken zit. Wordt moeilijk garagehouder te overtuigen. Proberen waard.

Dirk2301, 13 jaar geleden

Kijk eens of er geen hoogteslag in de wielen/banden zit. Heb je de achterwielen, als eens gewisseld met de voorste. Persoonlijkdenk ik aan een ovale velg.

Wat ook soms trillingen geeft is dat de wielen niet goed gemonteerd zijn.
Maak de pasvlakken op de velg eens proper.
Draai de 4 bouten zachtjes vast, draai ze zo verder elk om beurt, telkens een klein beetje vaster.
Hierdoor ben je zeker dat de wielen 100% gecentreerd op de naaf zitten.

Realzafira, 13 jaar geleden

Hallo Dirk, Ja, hoogteslag kan, want opel monteert alleen michelin. Toch schijnt Tyfoon ook wel een goed B merk te zijn volgens Consumentenbond.
Vooral als ik langzaam in z'n 2 of 3 rijd treed deze trilling op. Nog niet gewisseld. Helaas, en dat lees ik vaker op deze site, denken garagehouders dat het tussen de oren zit! Maar ik ga kijken of reservewiel omwisselen helpt. Hij ziet me al weer aankomen...zucht....

(..) Net gebeld, mag volgende week komen, maar ze vonden het wel vreemd(..)

Hans4040 PRO, 13 jaar geleden

Vreemd of niet.......het moet toch goed.
Ik ga ook voor een hoogteslag in een band.
Dat komt bij de beste banden voor.

mvg,
Hans.

Realzafira, 13 jaar geleden

Hallo Hans,

Dat zou dan betekenen dat de oorzaak in de velg zit. Ik vond dit als definitie van hoogteslag.

""Indien er een hoogteslag in het wiel (band \ velg combinatie) wordt geconstateerd wordt vervolgens alleen de velg gecontroleerd op hoogteslag. Deze is vaak ook niet zuiver rond. Door dan het hoogste punt van de band op het laagste punt van de velg te monteren (dus de band ten opzichte van de velg te verdraaien), wordt de hoogteslag verminderd of geheel teniet gedaan en is het probleem verholpen." "
bron: http://www.profiletyrecenterblok.nl/bala...

Voor zover ik weet zijn de Tyfoons gemonteerd en gebalanceerd zonder daar naar te kijken.

Elders op dit forum las ik dat je het schriftelijk moet vastleggen. Dat ga ik nu doen.

groet,

Realzafira

kleijn, 13 jaar geleden

niet dat het belangrijk is maar opel monteerd

Realzafira, 13 jaar geleden

Helemaal mee eens, en dat zal ik ook zeker noemen als ik er weer kom. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet om een opel garage. Mijn eigen opel dealer is heel erg goed en klantvriendelijk.

kleijn, 13 jaar geleden

ja maar dat geloof ik ook wel zijn niet allemaal geldwolven zonder service alleen je moet ze soms overtuigen

Realzafira, 13 jaar geleden

"Meneer Garantie is op vakantie". Mijn afspraak moet enkele weken verzet worden. Dit nam ik niet en toen hebben ze vandaag reservewiel erop gezet. Nu rijd ik met 2 verschillende voorbanden. Reservewiel is nog nooit gebruikt. Ik geloof bijna dat het wiebelen nu over is. Maar het blijft heel licht aanwezig. Oh ja, nu weet ik weer waarom ik eigenlijk altijd bij een Bovag bedrijf koop. Deze is dat dus niet. Een meneer voor mij werd ook afgepoeierd omdat de baas weg was. Wat een service zeg. Jullie begrijpen wel dat ik dit kat en muis spel niet leuk vind. Zal mijn bevindingen later posten.

kleijn, 13 jaar geleden

laat me raden klein banden zaakje met turkse knecht

Realzafira, 13 jaar geleden

Nee, zou je denken, echte Merk garage (geen opel hoor). Erger nog. Ik kreeg een brief met die uitstelling en onderaan in kleine letters staat:
"op al onze leveranties en werkzaamheden(..) bovag-standaardbepalingen(..) Deze zijn ter inzage en verkrijgbaar bij ons bedrijf en de Bovag".
Nou mooi niet dus. Dit bedrijf is deze titel kwijtgeraakt denk ik. Bij de koop noemde ik of ik bovag had. 'Nee hoor, half jaar mijn garantie op alles.' Goed, je weet nu dus wat dit inhoud.

kleijn, 13 jaar geleden

ik koop mijn banden ook niet bij de dealer heb zelfs banden via internet zaak gekocht scheelde 60 euro op een band dunlop moeten dan nog wel gemonteerd worden maar mijn zoon doet dat werk dus dat houd ik in mijn zak

Realzafira, 13 jaar geleden

Update. Het hobbelen, zo noem ik het maar, blijft aanwezig ondanks de gloednieuwe reserveband. Maar ik weet nu wel dat het euvel erger wordt als je overhelt op bijv een rotonde. Waarbij dan veel gewicht op dat wiel geplaatst wordt. Voordat ze er echt naar kijken moet ik helaas 2 weken wachten.

kleijn, 13 jaar geleden

dat worden lange dagen

kleijn, 13 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img243.imageshack.us/img243/7414/...[/img][/url]
By [url=http://profile.imageshack.us/user/opelge...]opelgek[/url] misschien zit er wat tussen voor je hahahahaha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.