Opel Astra: opel astra 1.6 sport afgeslagen niet meer starten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 tailgate sport

Hallo,

Van de week stond ik voor het stoplicht te wachten en mijn astra viel plots uit en er kwam wat rook bij de bestuurders kant uit het dashboard. Sinds dien wil de auto niet meer aan. Als je probeert te starten gebeurt er niks het relais van de startmotor hoor je ook niet. Een gedeelte van he dashboard heb ik open gemaakt om te kijken naar verbrande componenten of stekkers maar niks gevonden. Er staat wel spanning op het contactslot. Ook heb ik geprobeerd om het relais van de start motor direct door te verbinden maar dat leverde alleen een zwakke vonk op. Een paar weken geleden heeft het dakraam wel open gestaan toen het regende maar toen waren alleen de stoelen nat en het Midden console. Ook daar onder heb ik gekeken maar niks geks gevonden. Zelf denk ik aan een massa probleem of de ecu die niet goed functioneert. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

Gr thijs

thijso

Geplaatst door thijso (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 10 jaar geleden

heeft deze wagen geen electrische deel op het contactslot wat los tevervangen is.
als deze het begeeft onstaat er ook even een rook wolkje.
trek de stekker eens van af en kijk welke draad voor de startmotor is en verbind deze even door en kijk of de startmotor dan wel rond gaat.
zo ja dan dit deel vervangen.
hebt dat ook eens bij mijn eigen opeltje gehad.

groetjes jan.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=jan T]heeft deze wagen geen electrische deel op het contactslot wat los tevervangen is.[/quote]
Ja, heeft deze. Gaan vaker stuk.

thijso (0), 10 jaar geleden

Hij start weer! Het was uit eindelijk de start motor die kapot was. Zeer waarschijnlijk door dat elektrische gedeelte wat de startmotor is blijven bekrachtigen en die heeft zo mee gedraaid en is toen vast geslagen waardoor de motor uitviel. Daarom vervang ik ook dat contactblok en dan moet het weer goed zijn.

jan T (25) PRO, 10 jaar geleden

nou mooi dat je de oorzaak gevonden hebt en zeker net zoals je zegt contactblok mee vervangen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.