Opel Astra: Opel Astra 1998 / Niet-wel inschakelen stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb de laatste maanden problemen met mijn stuurbekrachtiging. Als ik hem 's ochtends strart schakelt hij soms mijn pomp niet in, waardoor de stuurbekrachtiging niet werkt. Motor uitzetten en weer starten en hij schakelt wel in.

Dynamo + accu is al vervangen. Terug gegaan , omdat hij dat probleem nog gaf en weer een andere dynamo onder garantie laten plaatsen. Probleem deed zich nog steeds voor. Gisteren stuurbekrachtigingspomp laten vervangen , stuurt eens tuk lichter, maar vanmorgen weer het zelfde probleem met het inschakelen ervan. Je hebt kans als ik hem vanmiddag start dat er niks aan de hand is en zo weg kan rijden. Wat kan dit zijn?

willem00027

Geplaatst door willem00027 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

Je zegt steeds inschakelen van de pomp maar dat ding werkt gewoon altijd bij draaiende motor...
Hij staat gewoon altijd te pompen en zal bij het sturen de tandheugel in het stuurhuis een extra duwtje geven meer is het niet.

Olie op peil , schuimvorming?
Als ie uitvalt draait pomp nog steeds neem ik aan ?

willem00027 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Wat ik bedoel met inschakelen is, als ik mijn auto gelijk start dat hij de eerste seconden niet werkt en in het ergste geval moet ik opnieuw starten.
Nu doe ik al een aantal dagen eerst mijn contact aan me radio pakken en aanzetten , en dan pas starten. Even 2 sec. wachten en dan werkt hij gewoon. Hij valt niet uit tijdens het rijden etc. het is echt bij het starten.

Olie is op peil, geen schuimvorming. Dit is een andere pomp die ik erop heb laten zetten.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

jij hebt een elektrische stuurpomp,en als je bij de eerste start eens meet hoeveel hij bijlaad,voltmetertje op de accu zetten.

willem00027 (0), 10 jaar geleden

Mijn meter is helaas defect, maar het vreemde is als ik mijn contact eerst aanzit en dan een X aantal seconden wacht mijn bekrachtiging gewoon werkt. Vanmorgen stap ik in en toen dacht ik om wat sneller te starten. Ik deed dit en zette mij verwarming vol en mijn lichten aan!.. Het leek wel een discoauto.. en toen zette ik hem uit en startte wederom opnieuw en toen was er niks aan de hand?????????

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Lijkt mij eerder een slechte massa.
controleer alle dikke massa aansluitingen eens en voel tijdens het draaien als de storing zich voordoet of de accu polen niet warm worden(slechte overgang in de aansluiting)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.