Opel Astra: Opel Astra, elke ochtend bij koude motor moeilijk starten

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

HElp,

ik heb een probleem ik ben dus echt een leek wat betreft auto-problemen.
punt1 sinds 2 maanden heb ik een opel astra station bj92 1.8i. Hij heeft het tot vorig week goed gedaan, sinds vorige week heeft deze auto alke ochtend problemen met starten. Bij het draaien van de sleutel "zeurt" de motor, maar deze wilt dan nog niet aan. sleutel weer terug en dan weer onsteken, met een beetje gas erbij en hij gaat dan aan. Dit heb ik sinds vorige week elke keer als de auto langer dan 7 uurtjes stil staat. kan dit aan de accu liggen? Voor mijn werk rij ik vijna elke dag 50 km heen en 50 km terug.
Punt 2 Vandaag een nog groter probleem op weg naar huis van schiphol naar den haag deed de motor raar. Na werk had ik het zelfde probleem weer als in punt 1 en toen de auto eindelijk starte reed ik naar huis vanuit schiphol naar den haag, bijna bij den haag aangekomen( nog op de snelweg) maakte ik mijn ramen schoon met ruitensproeier, vervolgens`had de motor geen kracht meer, ik probeerde gas te geven, maar de auto ging steeds langzamer. Ik liet de auto rollen en deed mijn versnelling in zijn vrij. Ik deed de motor uit en vervolgens weer aan. Motorstoringslampje begon te branden en ik rolde door naar de vluchtstook waarna ik de motor heb uitgedaan en enkele minuten moest bijkomen. Daana deed ik de motor weer aan en dat ging prima en ik kon weer normaal naar huis rijden.

WIE O WIE weet wat er aan de hand is met mijn auto? Zal het de accu zijn? door gebruik van ruitenwisser dat die raar deed? lijkt me niet toch?

Please help me... groet john

jeypee_82

Geplaatst door jeypee_82 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

John

Laat hem eerst eens even uitlezen,dan worden we al een stuk wijzer,aangezien het motorstoringslampje brand.

Meld ook even de eventuele foutcode.

Gr Stefan

jeypee_82 (0), 14 jaar geleden

Hoi stefan,

Kan men dan meteen zien wat het probleem is bij het uitlezen?
Ik hoop dat het geen dure grap is...

groet john

stefan84 (0), 14 jaar geleden

John

Meestal word bij het branden van het motorstoringslampje een fout geregistreerd,en opgeslagen,deze is met uitlezen zichtbaar,dan weet je waar je het zoeken moet..het kan namelijk vanalles zijn,en om zo maar dingen op de gok te gaan vervangen kan een dure aangelegenheid worden wat niet nodig is.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.